Microsoft toont gameplay-scènes uit Halo: Infinite

Daniel Dupré
0

Microsoft heeft voor het eerst spelscènes getoond uit de game Halo: Infinite. De game is vooralsnog de belangrijkste titel die voor de Xbox Series X zal verschijnen.

Microsoft Halo Infinite

(Bron: Microsoft)

Voor het eerst toonde Microsoft gameplay-scènes uit Halo: Infinite. De video toont acht minuten van de campaign uit de first-person shooter. Het spelpersonage ‘Master Chief’ schiet zich een weg door allerlei verschillende vijanden met tal van diverse soorten wapens. Microsoft toont ook in de video wat spelers van de graphics op de aankomende Xbox Series X mogen verwachten.

Halo Infinite is een van de belangrijkste spellen die Microsoft tot nu toe heeft aangekondigd voor zijn aankomende spelconsole. Hoewel de game ook beschikbaar is voor pc en Xbox One, zal hij mat name grensverleggend zijn voor de komende Series X-console. De Halo-serie is al enkele jaren een van de belangrijkste exclusieve merken in het assortiment van Microsoft. Infinite is op dit moment het paradepaardje van de Xbox Series X. Exclusieve titels vormen een belangrijk verkoopargument voor een gameconsole.

Bekijk hier de video van de Halo: Infinite-campaign:

Naast Halo Infinite heeft Microsoft Hellblade 2 aangekondigd als een exclusieve game voor de Xbox Series X, maar de titel van Ninja Theory kan niet concurreren met de merknaam Halo. In de afgelopen jaren heeft Microsoft geprobeerd om zijn gameportfolio uit te breiden. Daartoe heeft het bedrijf verschillende studio’s gekocht, waaronder Ninja Theory, InXile Entertainment en Obsidian Entertainment.

In de huidige console-generatie loopt Sony duidelijk voorop als het gaat om exclusieve games. Microsoft had geen antwoord op games als God of War, The Last of Us Part 2 of Horizon: Zero Dawn. Dit is een van de redenen waarom de Playstation 4 het aanzienlijk beter heeft gedaan dan de Xbox One.

Onlangs werd Microsoft genoemd in de potentiële overname van de entertainmentdivisie van Warner Bros. Met deze overname zou Microsoft niet alleen ervaren ontwikkelstudio’s in huis krijgen, maar ook een hele reeks aantrekkelijke gameseries, waaronder The Lord of the Rings, Batman, Harry Potter en Game of Thrones.

Het is nog onbekend hoeveel Microsofts aankomende Xbox Series X of Sony’s Playstation 5 zullen kosten. Analisten rekenen met een prijs van ongeveer 500 euro. Ook is er nog geen exacte releasedatum voor de nieuwe spelconsoles bekend. Beide fabrikanten willen hun consoles ‘aan het eind van het jaar’ uitbrengen.

(Daniel Herbig / Daniel Dupré)

Meer game-nieuws lees je in c't 08-09/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Mozilla Firefox verzamelt nu standaard gebruikersgegevens door update

Mozilla Firefox 128 is er en valt op, niet door praktische nieuwe functies, maar door een controverse over gegevensbescherming. Gebruikers beschuldige...

c’t-live 2024 spreker: Eric van Uden

c’t-live 2024: Wat zijn de gevolgen voor je (thuis)netwerk als je multi-gigabit internetverbinding eenmaal binnen is? Eric van Uden

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er