Microsoft overweegt mogelijk overname van Warners gaming-divisie

Daniel Dupré
0

Microsoft zou geïnteresseerd zijn in het kopen van de gaming divisie van Warner Bros. Een dergelijke deal zou het bedrijf miljarden kosten.

Screenshot uit Batman: Arkham Knight (Bron: Warner Bros.)

Volgens een bericht van The Information zou Microsoft interesse tonen in het kopen van Warner Bros.’s gaming divisie. Deze aanwinst zou diverse high-profile-merken toevoegen aan Microsofts portefeuille van exclusieve spelen voor de Xbox.

Er doen al wekenlang berichten de ronde over een mogelijke verkoop van Warner Bros. Interactive Entertainment. Zo meldde CNBC dat moederbedrijf AT&T overwoog zijn gaming-afdeling te verkopen om zijn schuld van bijna 165 miljard dollar te saneren. Volgens het bericht zouden onder meer Electronic Arts, Activision-Blizzard en Take-Two Interactive interesse hebben getoond. Volgens CNBC zou de aankoopprijs ongeveer 4 miljard dollar kunnen bedragen.

Onder Warner Bros. Interactive Entertainment vallen studio’s zoals Rocksteady (Batman Arkham), Netherrealm (Mortal Kombat) en Monolith Productions (Middle Earth: Shadows of War). Daarbij zijn niet alleen de studio’s interessant, maar ook de licenties van Warner Bros, zoals Lord of the Rings, Batman en Harry Potter. Bovendien is Warner Bros. ook eigenaar van de Lego- en Game of Thrones-licenties, wat een bijzonder interessant pakket vormt voor game-ontwikkelaars.

Microsoft zou met de aankoop zijn games-portfolio aanzienlijk kunnen uitbreiden. In de concurrentiestrijd met Sony’s Playstation heeft Microsoft de afgelopen jaren een tweede plaats moeten innemen omdat het bedrijf geen titels had die het echt konden opnemen tegen krakers zoals Sony’s The Last of Us, Uncharted en God of War.

Volgens het rapport van The Information heeft Microsoft tot nu toe niet meer dan interesse getoond in een eventuele overname van Warner Bros. Het is nog de vraag of Warner Bros. zijn gaming-divisie ook echt zal verkopen.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

 

Meer game-nieuws lees je in c't magazine 4/2023

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

Windows 11 standaard apps instellen gaat makkelijker worden

Microsoft is bezig met het consistent en gemakkelijk toegankelijk maken van het instellen van standaard-apps in Windows 11. Het bedrijf is van plan om...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er