Microsoft overweegt mogelijk overname van Warners gaming-divisie

Daniel Dupré
0

Microsoft zou geïnteresseerd zijn in het kopen van de gaming divisie van Warner Bros. Een dergelijke deal zou het bedrijf miljarden kosten.

Screenshot uit Batman: Arkham Knight (Bron: Warner Bros.)

Volgens een bericht van The Information zou Microsoft interesse tonen in het kopen van Warner Bros.’s gaming divisie. Deze aanwinst zou diverse high-profile-merken toevoegen aan Microsofts portefeuille van exclusieve spelen voor de Xbox.

Er doen al wekenlang berichten de ronde over een mogelijke verkoop van Warner Bros. Interactive Entertainment. Zo meldde CNBC dat moederbedrijf AT&T overwoog zijn gaming-afdeling te verkopen om zijn schuld van bijna 165 miljard dollar te saneren. Volgens het bericht zouden onder meer Electronic Arts, Activision-Blizzard en Take-Two Interactive interesse hebben getoond. Volgens CNBC zou de aankoopprijs ongeveer 4 miljard dollar kunnen bedragen.

Onder Warner Bros. Interactive Entertainment vallen studio’s zoals Rocksteady (Batman Arkham), Netherrealm (Mortal Kombat) en Monolith Productions (Middle Earth: Shadows of War). Daarbij zijn niet alleen de studio’s interessant, maar ook de licenties van Warner Bros, zoals Lord of the Rings, Batman en Harry Potter. Bovendien is Warner Bros. ook eigenaar van de Lego- en Game of Thrones-licenties, wat een bijzonder interessant pakket vormt voor game-ontwikkelaars.

Microsoft zou met de aankoop zijn games-portfolio aanzienlijk kunnen uitbreiden. In de concurrentiestrijd met Sony’s Playstation heeft Microsoft de afgelopen jaren een tweede plaats moeten innemen omdat het bedrijf geen titels had die het echt konden opnemen tegen krakers zoals Sony’s The Last of Us, Uncharted en God of War.

Volgens het rapport van The Information heeft Microsoft tot nu toe niet meer dan interesse getoond in een eventuele overname van Warner Bros. Het is nog de vraag of Warner Bros. zijn gaming-divisie ook echt zal verkopen.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

 

Meer game-nieuws lees je in c't sep/2020

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Gadget-pret: epische watergun, gordijnen smart maken en zelf plaatjes maken

We hebben enkele leuke gadgets voor je verzameld. Deze keer een epische watergun, het smart maken van je gordijnen en letterlijk plaatjes maken.

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er