Microsoft Teams update met meer dan 50 nieuwe functies

Elwin Hodžić
0

Microsoft is begonnen met het uitrollen van een nieuwe Microsoft Teams update voor zakelijke klanten. Deze nieuwe update brengt niet alleen nieuwe functies met zich mee maar moet ook voor de nodige prestatieverbeteringen zorgen.

De preview-modus van de Teams-versie voor Windows is vanaf nu beschikbaar voor zakelijke klanten. Microsoft verzamelt feedback voordat de pre-releaseversie later dit jaar beschikbaar wordt gesteld aan alle klanten. Ook heeft Microsoft belooft dat er nieuwe versies van Microsoft Teams voor macOS en het web zullen komen.

Terug naar de roots van Microsoft Teams

Microsoft Teams is sinds de lancering in 2017 een kernonderdeel geworden van Microsoft Office 365. Veel bedrijven implementeerden het tijdens de covid-pandemie om hun werknemers verbonden te houden via videogesprekken en tekstchats. Volgens het bedrijf gebruiken momenteel meer dan 280 miljoen mensen wereldwijd elke maand Teams, ondanks dat veel werknemers inmiddels weer zijn teruggekeerd naar kantoor.

Nieuwe prestatieverbeteringen

Teams had in 2020 nog redelijk wat prestatieproblemen die Microsoft heeft aangepakt. In 2021 begon Microsoft met het ontwikkelen van een tweede generatie software om de prestaties op pc’s en laptops verder te verbeteren. Enkele weken geleden kondigde het bedrijf bijbehorende prestatieverbeteringen aan, wist het Amerikaanse portal The Verge te melden.

De nieuwe versie van Teams is volgens Microsoft sneller, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker. Het installeren van de nieuwe Microsoft Teams-app zou drie keer sneller zijn en het starten of deelnemen aan vergaderingen zou twee keer zo snel moeten gaan. Microsoft zegt dat de nieuwe Teams-versie het RAM-gebruik zou halveren en 70 procent minder schijfruimte zal gebruiken. Dit zijn aanzienlijke prestatieverbeteringen.

Technologiewijzigingen

Microsoft heeft nu de Electron-basis van Teams verlaten en is overgestapt op Microsoft Edge WebView2-technologie, terwijl het ook volledig overstapt op de React JavaScript-bibliotheek en meer focust op de Fluent-ontwerptaal voor UI-verbeteringen. “De beslissing om over te stappen van AngularJS naar React was voornamelijk gebaseerd op prestatiekenmerken en benchmarkingresultaten die specifiek zijn voor onze use cases,” leggen technici van Microsoft Teams uit in een blogpost.

Visuele verbeteringen

De nieuwe Teams-versie krijgt ook een visuele opfrisbeurt om beter aan te sluiten bij Windows 11. Microsoft heeft ook de desktopkleur gewijzigd van grijs naar wit en gebruikt minder van de paarse Teams-kleur. Microsoft Teams schakelt nu automatisch over naar de donkere modus en de app ondersteunt groepsprofielfoto’s en thema’s.

Andere verbeteringen

De nieuwe Teams-client zal ook de basis vormen voor het toekomstige werk van Microsoft met zijn Copilot-assistent en andere door AI aangedreven functies. Gebruikers kunnen de AI-assistent uitnodigen voor groepschats om taken uit te voeren zoals het plannen van vergaderingen, of het verschijnt in de zijbalk in vergaderingen en chats om te helpen bij taken zoals samenvattingen of hulp bij algemene vragen. De zakelijke chatfunctie van Copilot zal ook als chatbot aanwezig zijn in Teams en kan worden gebruikt als een persoonlijke assistent om gegevens en informatie uit alle Microsoft 365-services en -apps te halen.

Er zijn echter enkele hiaten in functionaliteit in de preview-versie zoals die nu beschikbaar is. Bedrijven hebben bijvoorbeeld geen toegang tot apps van derden of line-of-business (LOB)-apps in de preview. Sommige geavanceerde belfuncties, zoals oproepwachtrijen, zijn ook niet beschikbaar, net als geavanceerde vergaderfuncties, zoals brainstormruimten.

In de blogpost van Microsoft vind je een gedetailleerd overzicht van de meer dan 50 extra nieuwe functies die de Microsoft Teams update met zich meebrengt.


Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent Microsoft Teams en andere Microsoft Office 365 producten? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er