Microsoft Teams: Linux app maakt plaats voor Progressive Web App

Elwin Hodžić
0

Op Linux gaat de Microsoft Teams app verdwijnen. Voortaan zul je dus gebruik moeten maken van een nieuwe Progressive Web App als je Microsoft Teams wilt gebruiken op Linux.

Microsoft Teams logo


Krijg gratis info over Linux, schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Stekker eruit bij de Microsoft Teams Linux app

Waarbij Linux-gebruikers voorheen gebruik konden maken van een Microsoft Teams App, moeten zij het in de toekomst gaan doen met Microsoft Teams in de browser. De Linux app zal namelijk worden vervangen voor een Progressive Web App (PWA).

De nieuwe Microsoft Teams PWA kan echter wel wel worden geïnstalleerd zoals een app. Linux gebruikers hoeven bovendien ook niet te vrezen dat er minder functionaliteiten zullen zijn in de PWA ten opzichte van de oude app. De nieuwe PWA kan namelijk nog steeds geavanceerde functies aanbieden.

Het voordeel van de PWA in Linux

Door het beschikbaar te maken als PWA kan Microsoft nieuwe Teams-functies snel upgraden. Bovendien kunnen de functies op deze manier ook snel beschikbaar worden gemaakt voor de mensen die Teams gebruiken met Linux.

De kloof die was ontstaan tussen de functies in Microsoft Teams voor Windows & Linux gebruikers moet op deze manier dus worden gedicht. De Progressive Web App zal beschikbaar worden gemaakt voor zowel Google Chrome als Microsoft Edge.

Functies in de nieuwe Microsoft Teams Linux PWA

De PWA biedt toegang tot meer functies zoals aangepaste achtergronden, Galerie-weergave, reacties, de “steek je hand op”-functie in vergaderingen, en grote Galerie- en Samen-modusweergaven. Het biedt ook desktop-achtige app-functies zoals systeemmeldingen voor chats en kanalen.

Een dock-pictogram met bediening ontbreekt ook niet. Teams PWA maakt ook het automatisch starten van toepassingen en eenvoudige toegang tot systeem app-machtigingen mogelijk.

Microsofts Endpoint Manager

De nieuwe PWA voor Linux kan bijvoorbeeld worden beheerd met Microsofts Endpoint Manager. Microsoft legt in het Teams-blog bovendien ook uit dat er gebruik gemaakt kan worden van een zogenaamde conditionele toegangsconfiguratie. Dit betekent dat de Microsoft Edge-browser worden gebruikt voor de nieuwe PWA die door Microsoft is ontwikkeld.

Linux gebruikers hoeven zich overigens ook geen zorgen te maken over het verschil tussen de nieuwe PWA en de oude Linux app. De nieuwe Microsoft Teams PWA kan namelijk vooralsnog worden gebruikt in een soort desktopachtige omgeving.

Mogelijkheid om de nieuwe PWA te installeren

Daarnaast is het mogelijk om de PWA te ‘installeren’. Dit doe je via een symbool aan de rechterkant van de adresbalk. Als je gebruik maakt van de Microsoft Edge browser dan kun je de PWA ook verankeren. Dit doe je dan door in het menu “Apps” te kiezen voor “Deze site als app installeren”.

 

 

Lees meer over Linux gerelateerde software in c't magazine 12/2022

Meer over

LinuxSoftware

Deel dit artikel

Lees ook

UEFI BIOS: bekende beveilingslekken nog niet verholpen

Door experts zijn verschillende OpenSSL-versies die beveiligingslekken bevatten in een UEFI BIOS-update gevonden. Dit brengt logischerwijs wat risico'...

Black Friday Deals 2022: de beste deals voor je op een rijtje

Black Friday is een periode met aanzienlijk veel techdeals. Het is logisch dat je dan gauw het overzicht kwijtraakt. Gelukkig hebben wij van c't wat l...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er