Microsoft maakt Windows 11 installatie met een lokaal account lastiger

Elwin Hodžić
0

Microsoft maakt het steeds moeilijker om een installatie van Windows 11 met een lokaal account uit te voeren. Zo hebben zij nu een populaire manier om dit voor elkaar te krijgen geblokkeerd.

Microsoft maakt Windows 11 installatie met een lokaal account lastiger

Microsoft stimuleert gebruik van clouddiensten

Veel gebruikers willen hun Windows 11 instellen met een lokaal account in plaats van een online Microsoft-account. Microsoft stimuleert echter het gebruik van clouddiensten en -accounts op Windows. Daarom heeft het Amerikaanse bedrijf nu een eenvoudige en veelgebruikte methode geblokkeerd die het mogelijk maakte om een lokaal account te gebruiken. Toch is er nog steeds een andere oplossing beschikbaar.


Altijd op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent Windows 11?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Geblokkeerde methode bij installatie

De populaire methode om tijdens de installatie van Windows een niet-bestaande accountnaam zoals “Windows” of “Microsoft” en een willekeurig (ongeldig) wachtwoord in te voeren, werkt niet meer.

In plaats van een melding te krijgen dat het account om veiligheidsredenen is vergrendeld en vervolgens een lokaal account te kunnen instellen, worden degenen die dit proberen simpelweg teruggestuurd naar het invoeren van een account. Gebruikers op X (voorheen bekend als Twitter) merkten dit vorige week op.

Alternatieve oplossing werkt nog steeds

Er is nog steeds een manier om Windows 11 met een lokaal account te installeren. Hiervoor verbreek je tijdens de installatie de netwerkverbindingen. Windows geeft dan aan dat er geen internetverbinding is.

Met de toetsencombinatie Shift + F10 open je vervolgens de Windows-opdrachtprompt. Deze opdracht zorgt er dan voor dat de Windows-installatie opnieuw wordt opgestart en je wel verder kunt:

oobe\bypassnro

Na weer ingeven van het land en toetsenbord verschijnt opnieuw het verzoek om een account aan te maken, maar nu met de optie “Ik heb geen internet”, waarmee je een lokaal account kunt aanmaken.


Altijd op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent Windows 11?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er