Met deze Raspberry Pi 5 behuizing tover je je Pi om tot een mini-tower pc

Elwin Hodžić
0

Wist je dat je met een Raspberry Pi 5 behuizing van Sunfounder je Pi kunt omtoveren tot een mini-tower pc? Deze kit bevat een behuizing, OLED-display, processorkoeler, ventilator en een ssd-adapter.

Met deze Raspberry Pi 5 behuizing tover je je Pi om tot mini-tower pc


Gratis info over alles wat met Raspberry Pi te maken heeft ontvangen?

schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


De Pironman 5 van Sunfounder

Het Chinese bedrijf Sunfounder plaatst de single-board-computer Raspberry Pi 5 in een kleine torenbehuizing van aluminium en acrylglas. Hierbij verandert de Raspberry Pi (met de bijbehorende extra printplaten) in een 4-board-computer. De Pironman 5 is een compleet pakket dat, naast een kleine torenbehuizing, ook een processorkoeler, twee kleine RGB-ventilatoren en diverse extra componenten bevat.

Kenmerken van de behuizing

De behuizing is ongeveer even groot als de Deskmini-modellen van Asrock zoals de Asrock DeskMini B660. De Raspberry Pi 5 wordt verticaal aan de achterkant bevestigd. Een extra printplaat verplaatst de HDMI-poorten en de USB-C-stroomaansluiting naar de achterkant van de behuizing. Hierdoor worden de micro-HDMI-aansluitingen twee volwaardige poorten die elk een 4K-monitor met 60 Hertz aansturen.

Uitbreidingsmogelijkheden

Een I/O-uitbreidingsprintplaat verlengt de GPIO-pinnen naar de zijkant, en er is ook een microSD-kaartuitbreiding aan de voorkant van de behuizing. Een M.2-adapter ondersteunt NVMe-ssd’s tot een lengte van 80 mm. Een klein OLED-display (0,96 inch) kan diverse gegevens aan de voorkant van de behuizing weergeven, zoals de cpu-temperatuur of de belasting.Ventilatie en luchtstroom

Twee RGB-ventilatoren bevinden zich aan de achterkant en blazen lucht uit de behuizing. Er is geen grote opening voor luchtinlaat – frisse lucht komt alleen binnen via sleuven en aansluitopeningen. De fabrikant geeft geen details over de grootte en draaisnelheid van de ventilatoren.

Prijs en beschikbaarheid

Sunfounder verkoopt het Pironman-5-kit (exclusief Raspberry Pi 5) voor 80 Amerikaanse dollars via hun eigen winkel. Dit komt overeen met ongeveer 74 euro, exclusief invoerbelasting. Sommige Sunfounder-kits worden ook geïmporteerd door Amazon-verkopers, maar de Pironman 5 is tot nu toe nog niet beschikbaar.

Bekijk de Pironman-5-kit


Gratis info over alles wat met Raspberry Pi te maken heeft ontvangen?

schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er