Messaging-dienst Telegram voert videogesprekken in

Noud van Kruysbergen
0

De berichtendienst Telegram heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de gratis app voor Android en iOS. Daarmee is het mogelijk om videogesprekken te voeren.

Net als de chats zijn de videogesprekken end-to-end versleuteld. Ze ondersteunen de picture-in-picture modus. Daardoor kan de gebruiker door de chats heen bladeren met behoud van oogcontact.

Telegram beschouwt de videotelefoniefunctie nog steeds als een alfafunctie. Men wil videogesprekken verder uitbreiden, bijvoorbeeld met de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Nog maar een paar dagen geleden kondigde de concurrent Threema versleutelde videogesprekken van begin tot eind aan.

 

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Uitgebreide achtergrondinfo lees je op je gemak in c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er