Messaging-dienst Telegram voert videogesprekken in

Noud van Kruysbergen
0

De berichtendienst Telegram heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de gratis app voor Android en iOS. Daarmee is het mogelijk om videogesprekken te voeren.

Net als de chats zijn de videogesprekken end-to-end versleuteld. Ze ondersteunen de picture-in-picture modus. Daardoor kan de gebruiker door de chats heen bladeren met behoud van oogcontact.

Telegram beschouwt de videotelefoniefunctie nog steeds als een alfafunctie. Men wil videogesprekken verder uitbreiden, bijvoorbeeld met de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Nog maar een paar dagen geleden kondigde de concurrent Threema versleutelde videogesprekken van begin tot eind aan.

 

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Uitgebreide achtergrondinfo lees je op je gemak in c't magazine 4/2023

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Windows 11 knipprogramma kwetsbaar voor gevoelige informatie

In het knipprogramma van Windows 11 is een kwetsbaarheid ontdekt bij het opslaan van screenshots. De kwetsbaarheid zorgt ervoor dat bij het bijsnijden...

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er