Meilisearch 1.0: Opensource-zoekmachine voor de zakelijke markt

Elwin Hodžić
0

Speciaal voor de zakelijke markt is er een nieuwe opensource-zoekmachine op de markt verschenen genaamd Meilisearch. Sinds kort is deze nieuwe opensource-zoekmachine uitgebracht onder een stabiele 1.0 versie.

Wat is Meilisearch?

Zoals gezegd richt Meilisearch zich als opensource-zoekmachine volledig op de zakelijke markt. Zo zou deze nieuwe zoekmachine makkelijk  te integereren moeten zijn in websites en andere toepassingen. Bovendien brengt deze nieuwe zoekmachine ook een aantal interessante ingebouwde functionaliteiten voor de zakelijke markt zoals:

 • zoekopdrachten worden weergegeven tijdens het typen
 • typefouten worden getolereerd & ‘genegeerd’
 • faceted search
 • locatiegebonden zoekopdrachten met betrekking tot de gebruiker
 • multi-tenant

Voor wie kan Meilisearch interessant zijn?

Meilisearch 1.0

Een suite van SDK’s en bibliotheken maakt het gemakkelijk om te verbinden met populaire webtools & programmeertalen zoals Python. Met betrekking tot talen, ondersteunt Meilisearch ze allemaal, met speciale optimalisaties voor talen die spaties gebruiken om woorden te scheiden. Ook ondersteunt het talen zoals:

 • Chinees
 • Japans
 • Hebreeuws
 • Thais
 • Koreaans

Bovendien biedt Meilisearch een voordeel voor bedrijven uit verschillende branches. Het is bijvoorbeeld nuttig voor bedrijven die zich richten op:

 • e-commerce
 • SaaS
 • media

Wat kan deze officiële release?

Ontwikkelaars kunnen de gratis zoekmachine eenvoudig integreren in hun bedrijfsapplicaties of websites. De grootste verandering in deze versiesprong is dat het project Meilisearch zichzelf nu beschouwt als volwassen software voor bedrijven. Meilisearch biedt verschillende krachtige zoekfuncties, waaronder een constant bijgewerkte zoekopdracht tijdens het invoeren van zoektermen en een configureerbare correctie van typefouten. De faceted search, die speciaal bedoeld is voor de e-commerce sector, maakt het voor gebruikers gemakkelijk om door middel van filters snel het gewenste resultaat te vinden. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met de locatie van de gebruiker.

Het voordeel van een opensource-zoekmachine

Als opensourcesoftware kan Meilisearch door de gebruiker zelf worden beheerd. De ontwikkelaars bieden echter ook een cloudversie met ondersteuning, die gratis is voor kleine klanten. Gebruikers die al overstappen van een eerdere versie van Meilisearch, kunnen direct overstappen naar versie 1.0.

Meer info over Meilisearch 1.0

Ben je wellicht geïnteresseerd in het gebruiken van deze nieuwe opensource-zoekmachine? Meer informatie en een gedetailleerde rapportage van de release kun je terugvinden op de projectpagina van de ontwikkelaars.


Meer interessante artikelen lezen die betrekking hebben tot de zakelijke markt? Volg ons op LinkedIn & schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer over dit soort software in c't 06/2024

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

3 compacte zakelijke workstations vergeleken

Een workstation in mini-pc-formaat met een multicore-­processor en professionele grafische kaart was lange tijd ondenkbaar, maar dankzij moderne hardw...

Access point voor Wi-Fi 6 – drie zakelijke modellen getest

We hebben bij drie modellen access point voor zakelijk gebruik bekeken wat Wi-Fi 6 op dit moment te bieden heeft. Het is niet altijd sneller, en sommi...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er