Maak kinderen bewust van de gevaren van internet met HackShield

Noud van Kruysbergen
0

De kinderen van nu groeien op met internet als iets vanzelfsprekends. Maar net als bij het leren fietsen moeten ze rekening leren houden met allerlei gevaren. Daar zijn bijvoorbeeld verkeersregels voor. Ook op internet moeten ze zich bewust worden van de (online) gevaren.

Cybercrime is momenteel de snel groeiende vorm van criminaliteit. De game HackShield probeert kinderen tussen 9 en 12 jaar daar spelenderwijs bewust van te maken. Dagelijks delen ze persoonlijke gegevens, maar een houvast om daar op een verantwoordelijke manier mee om te gaan ontbreekt vaak nog.

HackShield is dan ook een serious game en probeert kinderen met behulp van gamification en storytelling bewust te maken van de gevaren die ze online lopen. Ze leren daarbij over online veiligheid, wat de gevaren zijn en hoe ze zich daartegen kunnen wapenen.

Van HackShield is nu een nieuwe online episode verschenen. Die episode staat in het teken van geld en is ontwikkeld door Flavour uit Amsterdam in samenwerking met de Rabobank. Deze episode is dan ook niet voor niets verschenen in de week van het geld.

HackShield is gratis te spelen voor iedereen ­(jong en oud). Voor een account is wel goedkeuring nodig via een mailadres van iemand die 18 jaar of ouder is. HackShield is nog volop in ontwikkeling. Een volgende versie zal scorelijsten bevatten, een uitgebreide avatarcreatie, tientallen nieuwe levels, spannende verhalende videocontent en een webportal voor de HackShield community.

 

 

Deel dit artikel

Lees ook

Prognose: verkoopaantallen pc’s, tablets en smartphones lopen verder terug

Marktonderzoekers gaan bij de wereldwijze verkoop van pc’s tables en smartphones in 2019 uit van een teruggang van 3%. Die trend zal tot 2021 aanhoude...

Stalking-apps verwijderd uit de Google Play Store

Google heeft zeven stalking-apps verwijderd uit de Google Play Store. De apps konden gebruikt worden om gebruikers te bespioneren.

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er