Intel Comet Lake-S: Core i3-processors met vier rekeneenheden en acht threads

Daniel Dupré
0
Intel CPU

(Bron: Intel)

In een benchmark-database is de Core i3-10100 van Intel opgedoken. In tegenstelling tot de huidige generatie Core i3-cpu’s ondersteunt deze chip hyperthreading.

Het lijkt erop dat Intel de Core i3-processors uit zijn nieuwe generatie Core i-10000 desktop-cpu’s alias Comet Lake-S gaat upgraden. In de benchmark-database van SiSoftware Sandra is een Core i3-10100 opgedoken met hyperthreading ondersteuning en vier cores, wat betekent dat hij acht threads kan verwerken.

Voor het laatst heeft Intel hyperthreading bij Core i3-cpu’s geactiveerd in de Core i-7000 serie. In dat geval waren het nog twee cores en vier threads. Bij de 8000-serie werd het aantal cores verdubbeld naar vier als reactie op de Ryzen-processors van AMD, maar er was geen ondersteuning voor hyperthreading.

Bij de actuele generatie 9000-processors ondersteunen alleen de Core i9-9900K met acht cores hyperthreading, waarmee deze processors dus 16 threads kunnen verwerken. In principe zouden alle chips hyperthreading kunnen bieden, alleen wordt het uit productplaatsingsoverwegingen gedeactiveerd.

 

Meer processornieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Processors

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er