IFA 2020 gaat door in aangepaste vorm

Daniel Dupré
0

 

(Bron: IFA)

De IFA, de grootste beurs voor consumentenelektronica in Europa die jaarlijks in september in Berlijn wordt georganiseerd, gaat ook dit jaar door. Maar wel in aangepaste vorm.

In een half uur durende online-persconferentie kondigde Jens Heithecker, uitvoerend directeur van IFA Berlin, aan dat de beurs dit jaar zal doorgaan, zij het in aangepaste vorm. Hij presenteerde de plannen voor de speciale editie van de beurs en hoe deze zal worden ingevuld. Zo zal de beurs dit jaar korter zijn dan normaal en maar drie dagen duren, van 3 tot en met 5 september. Ook zullen er veel minder bezoekers worden toegelaten die ook alleen op uitnodiging een kaartje krijgen. Dit zullen alleen professionals uit de industrie en journalisten zijn. De beurs zal dus helaas niet open zijn voor het publiek. Daarnaast wordt het veel kleinschaliger en niet over talloze hallen op het beursterrein in Berlijn verspreid.

De IFA wordt opgedeeld in de vier kernonderdelen van de beurs, die ook als separate evenementen plaatsvinden. Per evenement worden 1000 bezoekers per dag toegelaten. Dit om de drukte binnen de hallen hanteerbaar te houden, en ook de bezoekersaantallen in Berlijn zelf.

De vier evenementen bestaan uit de IFA Global Press Conference, een platform voor innovatie en technologie dat normaal in april plaatsvindt. Dit jaar zullen bedrijven en fabrikanten hun nieuwste producten aan 800+ journalisten kunnen presenteren. Er zullen maar twee of drie podia staan waar de producenten hun producten presenteren.

Voor het tweede evenement combineert IFA de onderdelen IFA Next en SHIFT Mobility. Hierbij worden start-ups samengebracht met bedrijven in de mobiliteitssector. Daarmee zegt de organisatie de twee meest interessante en innovatieve drijvende krachten te combineren.

IFA Belin

Dirk Koslowski, IFA Senior Project Manager (links) en Jens Heithecker, Executive Director IFA Berlin (rechts), beantwoordden vragen tijdens de virtuele persconferentie die de IFA had georganiseerd.

Het derde evenement is IFA Global Markets, dat met name gericht is om original equipment manufacturers (OEM’s) en original design manufacturers (ODM’s) samen te brengen. Vanuit de industrie kreeg de organisatie te horen dat er behoefte was aan een platform om de aanvoerlijnen en distributienetwerken te repareren en te herstructureren.

Ten slotte zijn er nog de IFA Business, Retail & Meeting Lounges. De IFA vormt een belangrijke marktplaats voor consumenten elektronica en home appliances. Zo is er bijvoorbeeld op de IFA in 2019 meer dan 4,7 miljard euro aan deals gemaakt gedurende de beurs. Hoewel momenteel dit niveau van netwerken en sluiten van deals niet mogelijk zal zijn, zal het desondanks op kleinere schaal mogelijk blijven op een manier dat de veiligheid niet in het geding komt. Fabrikanten en producenten zullen toch verkopers en (online)winkels kunnen ontmoeten met het oog op het belangrijke winkelseizoen rond kerst.

Omdat het aantal geïnteresseerden veel groter zal zijn dan het aantal mensen dat kan worden toegelaten en omdat er mogelijk nog reisrestricties zullen gelden in september, zal er ook een Virtual IFA Experience worden georganiseerd. Daarmee zullen mensen die niet uitgenodigd worden om te komen toch de evenementen virtueel kunnen bijwonen.

Over de exacte veiligheidsmaatregels konden de organisators nog niets concreets zeggen. Dit omdat de situatie momenteel zeer veranderlijk is. Ze houden de richtlijnen van de Duitse overheid goed in de gaten, maar ook wat het internationale publiek en de deelnemende producenten betreft. De organisatie wil dat iedereen zo veilig mogelijk de beurs kan bezoeken en zich daar ook veilig voelt. De organisatie heeft gezegd de komende maanden meer informatie te verstrekken naarmate de datum nadert. In het geval van een heropleving van het coronavirus, is er een back-upplan om de beurs toch geheel virtueel plaats te laten vinden. Journalisten kunnen zich al op de IFA-website registreren.

 

 

Meer nieuws lees je in c't 06/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er