HTML, CSS en JavaScript met de Pi

Noud van Kruysbergen
0

Met het door Google ontwikkelde softwarepakket Coder kun je van een Raspberry Pi een webserver en webontwikkelingssysteem maken, waarmee je HTML, CSS en JavaScript kunt leren. Het is in eerste instantie bedoeld voor kinderen, maar ook gevorderde programmeurs kunnen er hun voordeel mee doen.

Je moet de software na het downloaden op een minimaal 4 GB grote SD-kaart zetten, die in de Raspberry Pi stoppen en het systeem opstarten. Dan staat de programmeeromgeving onder coder.local in de Chrome-browser.

Coder is nog geen afgerond project, de ontwikkelaars hopen door het feit dat de code opensource is dat hun software de interesse van gebruikers opwekt en ze van hun ervaringen met de omgang met Coder kunnen profiteren voor de verdere ontwikkeling.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er