HTML, CSS en JavaScript met de Pi

Noud van Kruysbergen
0

Met het door Google ontwikkelde softwarepakket Coder kun je van een Raspberry Pi een webserver en webontwikkelingssysteem maken, waarmee je HTML, CSS en JavaScript kunt leren. Het is in eerste instantie bedoeld voor kinderen, maar ook gevorderde programmeurs kunnen er hun voordeel mee doen.

Je moet de software na het downloaden op een minimaal 4 GB grote SD-kaart zetten, die in de Raspberry Pi stoppen en het systeem opstarten. Dan staat de programmeeromgeving onder coder.local in de Chrome-browser.

Coder is nog geen afgerond project, de ontwikkelaars hopen door het feit dat de code opensource is dat hun software de interesse van gebruikers opwekt en ze van hun ervaringen met de omgang met Coder kunnen profiteren voor de verdere ontwikkeling.

Deel dit artikel

Lees ook

Gadget-pret: epische watergun, gordijnen smart maken en zelf plaatjes maken

We hebben enkele leuke gadgets voor je verzameld. Deze keer een epische watergun, het smart maken van je gordijnen en letterlijk plaatjes maken.

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er