HTML, CSS en JavaScript met de Pi

Noud van Kruysbergen
0

Met het door Google ontwikkelde softwarepakket Coder kun je van een Raspberry Pi een webserver en webontwikkelingssysteem maken, waarmee je HTML, CSS en JavaScript kunt leren. Het is in eerste instantie bedoeld voor kinderen, maar ook gevorderde programmeurs kunnen er hun voordeel mee doen.

Je moet de software na het downloaden op een minimaal 4 GB grote SD-kaart zetten, die in de Raspberry Pi stoppen en het systeem opstarten. Dan staat de programmeeromgeving onder coder.local in de Chrome-browser.

Coder is nog geen afgerond project, de ontwikkelaars hopen door het feit dat de code opensource is dat hun software de interesse van gebruikers opwekt en ze van hun ervaringen met de omgang met Coder kunnen profiteren voor de verdere ontwikkeling.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Odido inflatiecorrectie 2024: dit kun je verwachten als abonnee van Odido

Eerder schreven we al over dat Delta als eerste grote Nederlandse provider een inflatiecorrectie voor 2024 had aangekondigd. Nu heeft Odido (voorheen ...

Laatste kans aanbieding: pak jouw magazine moment met c’t

Kies voor c’t en blijf op de hoogte van de nieuwste IT-ontwikkelingen. Ontdek diepgaande artikelen over onderwerpen die jou interesseren en laat je ui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er