HTML, CSS en JavaScript met de Pi

Noud van Kruysbergen
0

Met het door Google ontwikkelde softwarepakket Coder kun je van een Raspberry Pi een webserver en webontwikkelingssysteem maken, waarmee je HTML, CSS en JavaScript kunt leren. Het is in eerste instantie bedoeld voor kinderen, maar ook gevorderde programmeurs kunnen er hun voordeel mee doen.

Je moet de software na het downloaden op een minimaal 4 GB grote SD-kaart zetten, die in de Raspberry Pi stoppen en het systeem opstarten. Dan staat de programmeeromgeving onder coder.local in de Chrome-browser.

Coder is nog geen afgerond project, de ontwikkelaars hopen door het feit dat de code opensource is dat hun software de interesse van gebruikers opwekt en ze van hun ervaringen met de omgang met Coder kunnen profiteren voor de verdere ontwikkeling.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Sinds de laatste Patchday-updates van mei ondervinden gebruikers problemen met Windows Server 2019. De beveiligingsupdates van mei Patchday tonen herh...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er