HiDrive Share: WeTransfer alternatief van Strato voor bestanden delen

Elwin Hodžić
0

Grote bestanden verzenden via e-mail of chat is vaak onmogelijk. Voorheen had je vrij weinig andere opties dan WeTransfer te gebruiken. Nu komt Strato met een alternatief: HiDrive Share, een gratis dienst voor het delen van bestanden.

Gemakkelijk en gratis bestanden delen met HiDrive Share

Met deze filesharingdienst van Strato deel je gemakkelijk en gratis grote bestanden. Hierbij heb je geen e-mail nodig voor het uploaden en downloaden van de bestanden. Documenten worden versleuteld opgeslagen en kunnen maximaal een week gedownload worden via een unieke link. Het gaat hier om een gratis dienst met twee gigabyte opslagruimte per upload waarbij meerdere bestanden tegelijk uploaden mogelijk is.

Betaalde HiDrive pakketten voor langere opslag en meer ruimte

Wie bestanden langer dan een week wil bewaren of meer opslagruimte nodig heeft, kan een betaald HiDrive pakket afnemen. Hierbij hanteert Strato een instaptarief van 100 GB voor 1 euro per maand.

Veilig en gebruiksvriendelijk

STRATO slaat bestanden uitsluitend op in ISO-gecertificeerde datacenters in Duitsland voor maximale veiligheid. De dataoverdracht voldoet aan de AVG-wet, ongeacht je locatie. Deze gratis filesharingdienst van Strato draait op de Europese HiDrive cloudopslaginfrastructuur, die al zo’n dertien jaar bestaat.

Hoe werkt deze gratis dienst van Strato?

HiDrive Share werkt direct via de internetbrowser. Hierbij hoef je nergens in te loggen of aparte software voor te downloaden. Bestanden kun je met een paar klikken snel en gemakkelijk uploaden op de website van HiDrive Share.

Na het uploaden van je bestanden genereert deze filesharingdienst automatisch een unieke link die je kunt delen met de ontvangers.

Voor wie is HiDrive Share interessant?

Deze nieuwe gratis filesharingdienst van Strato kan voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers interessant zijn. Dit alternatief op WeTransfer biedt freelancers, kleine bedrijven en privépersonen een snelle, gemakkelijke en veilige manier om bestanden te delen.

Wil je zelf ook deze nieuwe filesharingdienst van Strato uitproberen? Dan kun je dat doen via deze link.


Altijd op de hoogte blijven van alle IT-ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

EK 2024 live kijken? Zo kijk je de finale Spanje – Engeland geheel gratis

Wil je de wedstrijden van het EK 2024 (gratis) live kijken? In dit artikel lees je hoe je vandaag de finale Spanje - Engeland in de hoogste kwaliteit ...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er