Have I Been Pwned bevat tien miljard records

Alieke van Sommeren
0

Het is geen ‘leuk’ nieuwtje, maar de online datalek-zoekmachine Have I Been Pwned bevat nu ruim tien miljard records.

De grens van één miljard records werd behaald medio 2016. En nu, zeven jaar na de oprichting van de site door Troy Hunt, is de mijlpaal van tien miljard records overschreden dankzij het zeer grote datalek (268 miljoen accounts) bij Wattpad.

Veel van de lekken zijn fors van omvang. In januari 2019 bijvoorbeeld werd een gigantische verzameling e-mailadressen en wachtwoorden gevonden die werd gedeeld via een populair hacking-forum. Die verzameling bevatte bijna 2,7 miljard records met daarin 773 miljoen unieke e-mailadressen.

Mocht je dit nog niet gedaan hebben: meld je aan via de notifier op de site om een melding te ontvangen zodra je e-mailadres opduikt in een datalek.

 

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

FairEmail veilige mail-app

De mailclient FairEmail is volledig gericht op privacy en het beschermen van je persoonlijke gegevens. Je kunt verschillende accounts gebruiken en je ...

Google Titan beveiligingssleutels

Google maakt nu ook usb-beveiligingssleutels voor tweefactorauthenticatie om allerlei online accounts van Facebook, Microsoft, Twitter et cetera betro...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er