HackShield-game valt in de prijzen

Noud van Kruysbergen
0

De doel van de game HackShield is om kinderen spelenderwijs bewust te maken van de gevaren die internet met zich meebrengt, zoals cybercrime.

In een eerder nieuwsitem hebben we al eens aandacht besteed aan HackShield. De waarde van deze game is nu breder opgepikt. De afgelopen weken heeft dat geresulteerd in een paar mooie prijzen voor de makers ervan. Dat zijn SIDN Fonds, Flavour en KraBé Academy.

Op 17 oktober won HackShield Future Cyber Heroes de Human Factor in Security Award, een initiatief van Security Awareness NL. Security Awareness NL biedt een netwerkgroep en beroepsplatform met het doel security-awareness in Nederland verder te ontwikkelen en elkaar daarbij te versterken.

HackShield werd ‘Erg creatief en goed in elkaar gezet’ gevonden, met extra aandacht voor de maatschappelijke doelstelling en kinderen als doelgroep. Van de 16 inzendingen werd HackShield door de jury en het publiek dan ook verkozen tot winnaar.

Op 29 oktober wist HackShield in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs van de Computable Awards 2019 de eerste prijs in de wacht te slepen. De game kreeg in zijn totaliteit bijna 27 procent van de stemmen. Waarbij de jury de game duidelijk hoger scoorde (35 procent) dan het publiek (18,5 procent).

Op de tweede plaats eindigde Danger Zone VR van Hogeschool Windesheim HBO-ICT en de Politieacademie met een score van 25 procent (van zowel de jury als het publiek).

Meer IT-nieuws lees je in c't 06/2024

Meer over

HackShield

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Maak kinderen bewust van de gevaren van internet met HackShield

De kinderen van nu groeien op met internet als iets vanzelfsprekends. Maar net zoals ze bij het leren fietsten rekening moeten leren houden met allerl...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er