Google Play Games voor Windows komt eindelijk naar Europa

Elwin Hodžić
0

Na een periode van langdurig testen is het dan eindelijk zo ver: Google Play Games voor Windows wordt eindelijk beschikbaar in Europa. Met dit programma kun je Android-games draaien op een Windows-pc. Het programma zal ergens de komende maanden beschikbaar worden gesteld in Japan en Europa.

Google Play Games

Geen precies schema bekend over de release

Hoewel Google in een blogbericht heeft geschreven dat het programma beschikbaar zal zijn in Japan en Europa, is er geen precies schema bekend. Landen in Europa hebben echter lang genoeg gewacht op de lancering van Google Play Games voor pc, want het programma werd oorspronkelijk aangekondigd in december 2021.

Google heeft als eerst de Google Play Games voor pc getest in Hongkong, Zuid-Korea en Taiwan. Sinds november vorig jaar is het programma ook beschikbaar voor onder andere de VS en Canada.

Google Play Games aangepast voor muis, toetsenbord en scherm

Een emulator zorgt ervoor dat Android-games op Windows 10 en Windows 11 worden uitgevoerd via de Windows-native applicatie Play Games. Ontwikkelaars passen bepaalde spellen aan zodat deze gespeeld kunnen worden via het programma.

Google benadrukt in een supportbericht dat ontwikkelaars de besturing moeten aanpassen voor muis en toetsenbord, in plaats van touchscreen. Daarnaast moeten games op 60 Hertz worden weergegeven en ondersteuning bieden voor gangbare pc-resoluties en beeldverhoudingen.

Synchronisatie van spelvoortgang

Ontwikkelaars moeten er ook voor zorgen dat de spelvoortgang naadloos wordt gesynchroniseerd tussen de pc- en Android-versies van het spel, zodat gebruikers probleemloos kunnen blijven spelen, ongeacht het apparaat waarop ze spelen.

Beschikbare spellen en toekomstige releases

Enkele voorbeelden van Android-games die al beschikbaar zijn om te spelen via het programma zijn onder andere:

  • Mobile Legends
  • Rise of Empires
  • Coin Master
  • Dungeon Knight

In de toekomst worden ook nog andere games toegevoegd aan het programma van Google zoals Garena Free Fire en MapleStory M.


Ontvang gratis informatie en tips over Windows-programma’s, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er