Google I/O 2019 programma deels bekend

Marco den Teuling
0

Van 7 tot 9 mei houdt Google zijn Google I/O ontwikkelaarsconferentie. Behalve voor ontwikkelaars is dit event ook interessant om te zien waar Google met diverse producten heen wil en waar het op focust. Nieuwe ontwikkelingen worden vaak op Google I/O voor het eerst officieel getoond of aangekondigd. Het voorlopige programma is nu online verschenen. Dit is nog niet helemaal compleet, maar het geeft al wel een indruk van wat er dit jaar aan bod komt.

Google IO 2019 programma schedule

 

De eerste dag begint met de Google Keynote van CEO Sundar Pichai. Er zijn die eerste dag ook sessies over zelfrijdende auto’s, Android, meerdere sessies over Google Assistant en natuurlijk Googles aankomende streamingdienst voor games, Stadia. Hierbij wordt ingegaan op de streaming-technologie achter Stadia. Vouwbare schermen krijgen ook aandacht met een sessie over het maken van apps hiervoor.

Op dag twee en drie zijn er onder andere sessies over ontwikkeltools (Android Studio), nog meer over Google Assistant en de nieuwe augmented-reality-modus in Google Maps. De Chrome-browser, Android TV, Android Auto en nog veel meer onderwerpen uit Googles uitgebreide productreeks komen aan bod.

Google IO 2019 Wear OS Fossil

Opvallende afwezige is het tot Wear OS omgedoopte Android Wear, voor smartwatches. Dat is extra opvallend gezien het feit dat Google onlangs voor 40 miljoen dollar een deal heeft gesloten met horlogemaker Fossil. Maar het programma is nog niet compleet, dus mogelijk dat Google toch nog met nieuws komt op het gebied van smartwatches.

Lees meer over nieuwe ontwikkelingen, hardware en software in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't jun/2019

Meer over

Google

Deel dit artikel

Lees ook

Oppo onthult Under-Screen Camera en MeshTalk

Oppo heeft twee nieuwe technieken gepresenteerd voor smartphones: een camera die achter het scherm verborgen zit en een decentrale communicatietechnol...

Mozilla sluit potentieel gevaarlijk lek in Thunderbird

Het ontwikkelteam van Mozilla heeft afgelopen week twee veiligheidslekken in Thunderbird gesloten. Deze lekken waren eerder ook in Firefox aanwezig en...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er