Google introduceert Digitaal Welzijn-app

Daniel Dupré
0

Google heeft zijn app Digitaal Welzijn uitgebracht in de Play Store. Met de app houd je je smartphonegebruik bij en kun je dit naar wens beperken. Hij is vooralsnog alleen beschikbaar voor Googles eigen Pixel-telefoons en voor Android One-smartphones.

 

Google Digitaal Welzijn

 

Met Digitaal Welzijn volgt Google de trend van techbedrijven om onze verslaving aan de smartphone te beteugelen. De app toont hoeveel tijd je die dag op je smartphone hebt gespendeerd. Via een cirkeldiagram zie je hoeveel tijd dat per app is. Daarnaast zie je hoe vaak je de smartphone ontgrendeld hebt en hoeveel meldingen je hebt ontvangen.

Timer instellen

In de app open je een dashboard waarin je met timers kunt instellen hoeveel tijd je zelf vindt dat je mag doorbrengen op een bepaalde app. Je ziet een lijst van meestgebruikte apps. Daar stel je dan een timer in voor de duur dat je de app per dag mag gebruiken. Als de tijd op is, wordt de app voor de rest van de dag vergrendeld.

Slaaphormoon

Daarnaast is er de functie “Bijna bedtijd”. Daarmee stel je een start- en eindtijd in. Het scherm van je smartphone wordt dan alleen nog maar in grijstinten getoond en als je wilt kun je ook instellen dat je gedurende die periode niet door meldingen wordt gestoord. Daarnaast kun je de Nachtverlichting inplannen. De nachtverlichting is niet nieuwe in Android. Hij zorgt dat het aandeel blauw licht in de schermverlichting wordt afgezwakt. Dit licht remt de aanmaak van melatonine, een slaaphormoon dat je lichaam aanmaakt in aanloop tot je slaapcyclus, met als resultaat dat je moeilijker in slaap valt. Door het blauwe licht in het scherm van je smartphone er uit te filteren, moet de aanmaak weer op gang komen wat je nachtrust bevordert.

Pixel & Android One

Google had de app eerder dit jaar al aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie I/O. De app verscheen vervolgens als bètaversie maar is nu als versie 1.0 te downloaden in de Play Store voor gebruikers met een Google Pixel-smartphone of een Android One-toestellen waar Android 9.0 Pie op draait.

 

 

 

 

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er