Google Gemini kan vanaf nu gekoppeld worden aan je Google-diensten

Elwin Hodžić
0

Door een nieuwe update van Google Gemini is het nu mogelijk om Google-diensten zoals Gmail, Maps, Google Drive en Google Docs te koppelen aan de AI-assistent.

Google Gemini kan vanaf nu gekoppeld worden aan je Google-diensten

Toegang tot Google-services met Google Gemini

Google heeft een nieuwe update uitgerold van hun generatieve AI die voorheen bekend stond als Google Bard maar nu dus Gemini heet. In een blogpost kondigt het bedrijf aan dat deze versie Nederlandse gebruikers in staat stelt om de AI-assistent te koppelen aan verschillende Google-diensten. Zo kunnen gebruikers van Gemini nu de AI-assistent koppelen met verschillende Google-diensten zoals Google Maps, YouTube en Google Docs. Deze functionaliteiten waren eerder alleen beschikbaar voor gebruikers in andere landen maar nog niet in Nederland of België.

Google voegt eraan toe dat het systeem, met toestemming van de gebruiker, in staat is om relevante informatie uit deze diensten direct te gebruiken in interacties met Gemini. Dit leidt volgens het bedrijf tot een aanzienlijke verbetering in de snelheid en het gemak van informatieverschaffing.


Gratis informatie en tips ontvangen over het gebruiken van AI?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Toepassingsmogelijkheden

De uitbreidingen voor Gemini kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het plannen van uitstapjes met vrienden door de AI toegang te geven tot de geschiedenis van Gmail, die daar vervolgens doorheen kan zoeken naar datums die voor iedereen geschikt zijn. De AI kan vervolgens geschikte vluchten en hotels selecteren en video’s aanbevelen met suggesties voor wat er op de bestemming te doen is. Gemini kan hoogtepunten hieruit vervolgens direct samenvatten in een e-mail aan vrienden.Plannen voor de toekomst

Google is bovendien van plan om de toegang tot Google Gemini in de toekomst nog makkelijker te maken. Zo kunnen gebruikers van Google Chrome straks simpelweg @gemini typen in de navigatiebalk gevolgd door een prompt om de AI-assistent te activeren.

Iets om rekening mee te houden

Voordat gebruikers deze nieuwe AI-ondersteuning activeren, raadt Google aan om de privacyhub van de Gemini-apps te bekijken. Daar wordt onder meer uitgelegd dat gebruikers geen vertrouwelijke informatie in chats met de AI moeten delen die ze niet willen dat een Google-medewerker ziet. Zo gebruikt Google namelijk gegevens uit interacties met de AI om zijn producten, diensten en machine learning-technologieën te verbeteren.

De koppeling van apps en diensten met Gemini kan bovendien volgens de blogpost op elk moment worden teruggedraaid.

Tot slot

Google hoopt met deze nieuwe update de concurrentie aan te kunnen gaan met Copilot van Microsoft. Deze maakt namelijk de koppeling naar Office-documenten en andere persoonlijke datasets mogelijk.Gratis informatie en tips ontvangen over het gebruiken van AI?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

AIGoogle

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Google Gemini gebruiken: dit kun je allemaal met de chatbot van Google

Eerst kon je alleen ChatGPT gebruiken, maar nu is het ook mogelijk om Gemini van Google te gebruiken. Beide chatbots die gebaseerd zijn op AI kunnen w...

Chat GPT gebruiken: dit kun je allemaal doen met de chatbot van OpenAI

OpenAI heeft de ChatGPT-bot ontwikkeld als een taalmodel dat is getraind op een enorme hoeveelheid tekst op het internet. Je kunt ChatGPT gebruiken om...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er