Glasvezel maakt een flinke opkomst in Nederland

Redactie
0

De aanleg van glasvezel in Nederland is met horten en stoten verlopen. Waar in 2012 nog minder dan 5% van de huishoudens een glasvezelaansluiting had, werd begin 2019 de 3 miljoenste aansluiting aangelegd, en zitten we inmiddels op ongeveer 3,7 miljoen aansluitingen, wat circa 46 procent van alle huishoudens in Nederland is.

Het plan is om heel Nederland in 2030 op glasvezel aangesloten te hebben. Dat doel is haalbaar als de uitrol doorgaat met het huidige tempo.

Voordelen glasvezel

Een glasvezelverbinding biedt verschillende voordelen. Allereerst is de verbinding via glasvezel eigenlijk altijd stabiel. Dit heeft er mee te maken dat de verbinding direct naar jouw huis gaat zonder onderbrekingen in de wijk (Fiber-To-The-Home). Daarmee zorg je ervoor dat zodra het hele gezin verbonden is met glasvezel en dat iedereen stabiel en snel internet heeft.

Behalve de stabiele verbinding is de extreem hoge downloadsnelheid van glasvezel ook een bijkomend voordeel. Met name voor mensen of bedrijven die regelmatig grote bestanden up- of downloaden, is glasvezel de ideale oplossing.

Om te kunnen profiteren van die voordelen is er een ruim aanbod aan glasvezelabonnementen. Daarbij bestaat vaak de mogelijkheid om ook een aantal extra’s toe te voegen aan een abonnement, zoals live voetbal kijken. Glasvezelnetwerken schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond en dat zal de komende tijd niet veranderen. Informeer je goed over wat de mogelijkheden zijn.

Voor consumenten is het bijvoorbeeld handig om glasvezelinternet te combineren met tv en eventueel telefonie, maar voor bedrijven is het bijvoorbeeld vooral belangrijk dat ze een vast IP-adres krijgen en eigen apparatuur op de internetverbinding kunnen aansluiten – wat met de eindelijk wat breder ondersteunde routervrijheid steeds makkelijker wordt.

Zakelijk internet

De hoge snelheid van glasvezel is met name voor bedrijven interessant omdat ze op die manier snel zakelijk internet kunnen hebben waar ze een eigen infrastructuur aan kunnen hangen en waar vaak veel werknemers tegelijk online zijn en bestanden up- en downloaden. Signet is bijvoorbeeld een partij waar je terecht kunt voor zakelijke glasvezel. Met 25 jaar ervaring in de connectiviteit branche en lokale, nationale en internationale netwerken is die glasvezelaanbieder een interessante optie voor ieder bedrijf.

Het loont ook als particulier dan ook om eens naar de voordelen en mogelijkheden van zakelijk internet te kijken.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Microsoft maakt Windows 11 installatie met een lokaal account lastiger

Microsoft maakt het steeds moeilijker om een installatie van Windows 11 met een lokaal account uit te voeren. Zo hebben zij nu een populaire manier om...

Medion kondigt de nieuwe SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop aan

Medion introduceert de SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop. Volgens de fabrikant biedt deze nieuwe AI-laptop geavanceerde functies dankzij een efficiënte Q...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er