Glasvezel maakt een flinke opkomst in Nederland

Redactie
0

De aanleg van glasvezel in Nederland is met horten en stoten verlopen. Waar in 2012 nog minder dan 5% van de huishoudens een glasvezelaansluiting had, werd begin 2019 de 3 miljoenste aansluiting aangelegd, en zitten we inmiddels op ongeveer 3,7 miljoen aansluitingen, wat circa 46 procent van alle huishoudens in Nederland is.

Het plan is om heel Nederland in 2030 op glasvezel aangesloten te hebben. Dat doel is haalbaar als de uitrol doorgaat met het huidige tempo.

Voordelen glasvezel

Een glasvezelverbinding biedt verschillende voordelen. Allereerst is de verbinding via glasvezel eigenlijk altijd stabiel. Dit heeft er mee te maken dat de verbinding direct naar jouw huis gaat zonder onderbrekingen in de wijk (Fiber-To-The-Home). Daarmee zorg je ervoor dat zodra het hele gezin verbonden is met glasvezel en dat iedereen stabiel en snel internet heeft.

Behalve de stabiele verbinding is de extreem hoge downloadsnelheid van glasvezel ook een bijkomend voordeel. Met name voor mensen of bedrijven die regelmatig grote bestanden up- of downloaden, is glasvezel de ideale oplossing.

Om te kunnen profiteren van die voordelen is er een ruim aanbod aan glasvezelabonnementen. Daarbij bestaat vaak de mogelijkheid om ook een aantal extra’s toe te voegen aan een abonnement, zoals live voetbal kijken. Glasvezelnetwerken schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond en dat zal de komende tijd niet veranderen. Informeer je goed over wat de mogelijkheden zijn.

Voor consumenten is het bijvoorbeeld handig om glasvezelinternet te combineren met tv en eventueel telefonie, maar voor bedrijven is het bijvoorbeeld vooral belangrijk dat ze een vast IP-adres krijgen en eigen apparatuur op de internetverbinding kunnen aansluiten – wat met de eindelijk wat breder ondersteunde routervrijheid steeds makkelijker wordt.

Zakelijk internet

De hoge snelheid van glasvezel is met name voor bedrijven interessant omdat ze op die manier snel zakelijk internet kunnen hebben waar ze een eigen infrastructuur aan kunnen hangen en waar vaak veel werknemers tegelijk online zijn en bestanden up- en downloaden. Signet is bijvoorbeeld een partij waar je terecht kunt voor zakelijke glasvezel. Met 25 jaar ervaring in de connectiviteit branche en lokale, nationale en internationale netwerken is die glasvezelaanbieder een interessante optie voor ieder bedrijf.

Het loont ook als particulier dan ook om eens naar de voordelen en mogelijkheden van zakelijk internet te kijken.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Internet en tv acties: de beste aanbieding internet en tv van dit moment

Door de inflatiecorrectie van veel internetproviders kan het interessant zijn om over te stappen. In dit artikel hebben we een aantal internet en tv a...

KPN inflatiecorrectie 2023: dit is wat je kunt verwachten als KPN-abonnee

Ook KPN komt met een inflatiecorrectie van 2023, net als de Ziggo inflatiecorrectie 2023. Wel beperkt KPN de prijsverhoging tot 6,4 procent in tegenst...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er