Gigabyte presenteert nieuwe edge- en green computing-oplossingen op MWC

Daniel Dupré
0

Power of Computing

Gigabyte heeft op de Mobile World Congress in Barcelona zijn volgende generatie server line-ups gepresenteerd onder de noemer ‘Power of Computing’. Dit is de eerste keer dat Gigabyte samen met de afgesplitste dochteronderneming Giga Computing een presentatie heeft verzorgd.

Samen hebben ze de nieuwste IT-oplossingen voor edge computing, green computing, AI, HPC-datacenters en enterprise cloud deployment onthuld. Het bedrijf heeft deze elementen samengebracht onder de noemer ‘Power of Computing’. Daarin hebben ze hun visie gegeven op hoe de onderneming de vooruitzichten van de wereldindustrie opnieuw vormgeeft.

Edge Data Centers versnellen de groei van het 5G-ecosysteem

De nieuwste serie edge-computingservers van Gigabyte kunnen gegevens met hoge transmissiesnelheid en rekenprestaties verwerken, waarbij ze minder energie verbruiken dan voorheen. Dankzij een kort chassisontwerp kunnen de servers in beperkte ruimtes worden ondergebracht op plekken waar de databronnen zich bevinden. De servers kunnen op die manier de gegevens van grote aantallen IoT-apparaten in realtime verwerken.

De vraag naar edge-datacentra neemt volgens Gigabyte toe door meerdere ontwikkelingen, zoals de groeiende dekking van het 5G-netwerk, smart manufacturing, automotive technologie en slimme steden. De edge server-oplossingen van Gigabyte moeten bedrijven en instellingen in staat te stellen om optimaal te profiteren van 5G-gerelateerde ontwikkelingen.

Datacenters met kleinere CO2-voetafdruk

De groeiende vraag naar elektriciteit van datacenters is een grote uitdaging bij het bereiken van klimaatneutrale-doelstellingen. Stijgende elektriciteitsprijzen en extreme weersomstandigheden maken koeloplossingen voor datacenters tot een kritische eis in de IT-strategie. Gigabyte zet hierbij in op immersiekoeling-servers: servers die geheel in vloeistof worden gedompeld. Het bedrijf heeft een reeks nieuwe immersiekoeling-servers en oplossingen op de MWC gepresenteerd. Volgens Gigabyte resulteert het gebruik hiervan in een lager energieverbruik bij hogere prestaties (Power Usage Effectiveness).

 

 

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Vloeistof-immersie koelsystemen: waterkoeling voor rekencentra

Nieuwe IT-toepassingen kunnen veel rekenkracht vereisen en daarmee grote uitdagingen vormen voor de koelsystemen in rekencentra. Waterkoeling, ofwel v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er