Gezond thuiswerken met een c’t-abonnement

Marco den Teuling
1

Vanwege de Corona-crisis moeten we veel thuiswerken. Maar al dat thuiswerken is niet per se gezond. Met een indoor luchtmonitor kun je het werkklimaat thuis beter in de gaten houden.

Als je nu een abonnement op c’t magazine neemt, krijg je daarbij de Netatmo slimme luchtkwaliteit monitor cadeau!

Netatmo jaarabo

Profiteer snel van deze actie.

Netatmo Healthy Home Coach

Netatmo Healthy Home Coach

De slimme luchtkwaliteit monitor ziet er redelijk onopvallend uit. Het is een kleine cilinder met een goud tot roségouden behuizing. Raak je de bovenkant aan, dan laat een ledje aan de voorkant in één oogopslag zien hoe leefbaar het is in de kamer. Blauw staat voor uitstekend, bij geel en rood kun je er maar beter voor zorgen dat je iets aan de situatie verandert.

De installatie is zo gepiept. Aansluiten op een stopcontact en via een app verbinding maken. Het maken van een bijbehorend account duurt nog het langst. Eventueel kun je het apparaat via Apple HomeKit installeren. Aan de achterkant zit de welbekende HomeKit-sticker waarmee je een product aan de Woning-app toevoegt. Heb je dat gedaan, dan is het zelfs mogelijk om Siri naar temperatuur en luchtkwaliteit te vragen of om interacties met andere HomeKit-apparaten in te stellen. Maar er is ook een Android-app en je kunt op de monitor tikken voor info.

In de app zijn alle waardes die de Netatmo Healthy Home Coach meet terug te vinden. Behalve de luchtkwaliteit houdt het apparaat namelijk ook geluid, luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten. Je krijgt bij alle waardes meteen een uitleg, zodat je weet wat je ermee moet. Ook kun je drie verschillende profielen instellen, want voor de kamer van een astmapatiënt gelden andere grenswaardes voor bijvoorbeeld luchtkwaliteit.

In de app kun je statistieken opvragen om de ontwikkeling van bepaalde waarden te achterhalen. Een belangrijke functie is verder het ontvangen van waarschuwingen. Als er ineens niet meer zo’n goed klimaat heerst (letterlijk dan) of als het te lawaaierig wordt, dan geeft de app een waarschuwing. Mooi is dat je voor elk van de vier meetwaardes afzonderlijk waarschuwingen ontvangt. In principe laat de Luchtkwaliteit Monitor automatisch via zijn ledje een algehele verslechtering van de leefbaarheid zien. Maar als slechts een van de waardes verslechtert, dan heeft dat te weinig invloed op het gemiddelde om op deze manier zichtbaar te worden.

Het gemak van de Healthy Home Coach zit hem vooral in het gemak waarmee je de waarden kunt opvragen, de waarschuwingen die je ontvangt en de interacties die je met andere ‘slimme’ apparaten kunt instellen.

Pluspunten

  • handige waarschuwingen
  • werkt makkelijk

Minpunten

  • prijzig

Abonnementsvoordelen

Je ontvangt niet alleen c’t – het IT-magazine voor de liefhebber – op je deurmat, je kunt c’t ook digitaal lezen via een app of de webreader. En je krijgt de slimme luchtkwaliteit monitor cadeau!

abonneer-knop abonneren

Let op: kies de optie ‘Jaarabonnement + cadeau’ als je de luchtkwaliteit monitor wilt ontvangen.

Lees uitgebreide achtergrondinfo en reviews in c't 08-09/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Paul Slootman
Lezer
Paul Slootman

En als je trouwe abonnee bent vanaf jaargang 1, aflevering 1 dan krijg je niks… 🙁