Genomineerd in de c’t lezers-awards: Foscam SD2 beveiligingscamera

Redactie
0

Wat vind jij van alle producten die we het afgelopen jaar getest hebben de beste producten? Ook dit jaar organiseren we weer de c’t lezers-awards waarin jij kunt aangeven wat jij per categorie het beste product van 2021 vindt. We lichten hier een van de genomineerde producten uit: de Foscam SD2 beveiligingscamera voor buiten.

Genomineerd in de categorie: randapparatuur

Foscam SD2 beveiligingscamera

Een beveiligingscamera die je buitenshuis wilt gaan plaatsen moet aan een paar simpele eisen voldoen. Zo moet hij ­lekker robuust zijn om lang mee te kunnen gaan (plus de weers­invloeden kunnen trotseren) en vandalismebestendigheid is ook zeker geen overbodige luxe. De SD2 van Foscam is een solide outdoor-camera die dan ook tegen een stootje (en meer) kan.

Met zijn IP66-classificatie is zelfs een beetje regen geen probleem. De zware behuizing is grotendeels debet aan het gewicht van 1 kilogram. Voor het bevestigen van de 1080p-beveiligingscamera schroef je eerst een bracket aan de muur, waar je de Foscam SD2 bovenop schuift en vervolgens vastschroeft . Het installeren van de SD2 kan zowel met een netwerkkabel als via wifi en een qr-code – in alle gevallen heb je wel de Foscam-app met een account nodig.

Via de app maak je contact met de camera om de juiste instellingen door te geven. Met een vaste kabel gaat dat eigenlijk geheel vanzelf. Je kunt de kwalitatief goede beelden na het installeren van een plug-in ook prettig comfortabel vanaf je vaste computer met een browser bekijken. De camera kan pannen, tilten en zoomen (tot 4x optisch) en kan bepalen of wat er voor z’n sensor verschijnt een persoon, dier of object is.

Foscam SD2_1

Horizontaal kan hij 350 graden draaien en verticaal 90 graden, waardoor vrijwel niets aan z’n zichtveld ontgaat. In mindere lichtomstandigheden biedt hij tot 50 meter nachtzicht dankzij 6 IR-leds. Dankzij het SD-kaartslot waar je tot ­maximaal 128 GB grote microSD-geheugenkaartjes in kunt stoppen zijn videobeelden lokaal op de camera op te slaan.

Daarnaast kun je ze bewaren via FTP, een NAS/NVR of de cloud. De bewegingsdetectie triggert naar keuze een melding per e-mail en/of uploadt auto­matisch een snapshot naar een FTP-server. Een maand Foscam Cloud-opslag voor 7 dagen krijg je cadeau, daarna kost dat 5 euro per maand – maar er zijn meerdere vormen beschikbaar. Dankzij tweewegaudio kun je praten met degene die voor je deur staat.

Foscam SD2_2

De camera biedt dualband-wifi en ook ondersteuning voor stemcommando’s via Google Assistant en Amazon Alexa. Op die manier kun je ook live videobeelden bekijken op je smart­home-apparaten. De camera maakt gebruik van H.264-beeldcompressie en biedt maximaal 25 frames per seconde. De camera werkt verder onder meer samen met de populaire smart­home-software Homey.

De Foscam-app zelf is functioneel en biedt alle basishandelingen, maar wil je alle functies van de beveiligingscamera volledig benutten, dan kun je daar de FoscamVMS-desktopsoftware voor gebruiken.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

Met deze Odido aanbieding kun je behoorlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er