Genomineerd in de c’t lezers-awards: AVM Fritzbox 7590 AX

Redactie
0

Wat vind jij van alle producten die we het afgelopen jaar getest hebben de beste producten? Ook dit jaar organiseren we weer de c’t lezers-awards waarin jij kunt aangeven wat jij per categorie het beste product van 2021 vindt. We lichten hier een van de genomineerde producten uit: de AVM Fritzbox 7590 AX.

Genomineerd in de categorie: netwerken

AVM Fritzbox 7590 AX

De Fritzbox 7590 AX is wat wifi betreft AVM’s modernste router. Zoals je van de Fritzboxen gewend bent, gaat het instellen van de internetverbinding eenvoudig en alle gebruikelijke Fritzbox-functies zijn beschikbaar. De 7590 AX vertoonde geen zwakke punten bij de behaalde snelheden op het lokale (wifi)netwerk: de 830 Mbit/s die we met PPPoE hebben gemeten is prima.

De 250Mbit/s-internetverbinding die we voor onze test ter beschikking hadden, werd ook ruimschoots bereikt bij de wifitest. Over een afstand van 20 meter door muren heen, stuurde de Fritzbox tot 278 Mbit/s naar een Intel AX200 wifi-ontvanger, afhankelijk van de oriëntatie en de radioband.

AVM fritzbox 7590 ax router
Volgens AVM moet het mogelijk zijn om de volledige snelheid van de gigabit-ethernetpoorten (950 Mbit/s) op korte afstand te halen. Bij de test kwamen we tot maximaal 859 Mbit/s. Met een ssd-usb als NAS-opslag aan de Fritzbox haalden we circa 30 MB/s bij het schrijven van grote bestanden en iets meer dan 60 MB/s bij het lezen. De 7590 AX is een goede deal voor een (xDSL-)router met Wi-Fi 6.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er