‘Geen kinderarbeid bij Samsung-fabrieken’

Redactie
0

Bij fabrieken waar Samsung-producten worden gemaakt, werken geen kinderen jonger dan 16 jaar. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat Samsung instelde na beschuldigingen van China Labor Watch (CLW). Er zijn wel andere tekortkomingen geconstateerd.

CLW waarschuwde begin augustus ervoor dat bij partnerfabrikant HEG Electronics zo’n 100 kinderen aan het werk zouden zijn bij de assemblage van Samsung-apparaten. Ook zouden werknemers onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken. Samsung stelde daarop een onderzoekscommissie in die onder meer de arbeidstijden en -omstandigheden onderzocht. Alle medewerkers werden gecontroleerd. Daaruit bleek weliswaar dat enkele werknemers jonger dan 18 jaar waren, maar die werkten wel legaal in de fabriek.

Toch stelden de onderzoekers bij HEG enkele misstanden vast. Zo worden arbeiders die te laat komen of helemaal niet op hun werk verschijnen, systematisch bestraft. Die praktijk is sinds 2008 in China verboden. Bovendien moeten werknemers wekelijks meer dan negen overuren draaien, wat in strijd is met de plaatselijke wetgeving. Ook houdt HEG Electronics zich niet altijd aan de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen.

Samsung eist nu van HEG dat de misstanden aangepakt worden. De Chinese onderneming moet zich onmiddelijk aan de wetgeving gaan houden. Mochten er alsnog kinderen aan het werk blijken te zijn, dan zal Samsung de samenwerking opschorten.

Naar aanleiding van de berichtgeving start Samsung tot eind september met het controleren van 105 toeleveranciers die uitsluitend voor het Zuid-Koreaanse bedrijf produceren. Samsung stuurt daarvoor zo’n 100 medewerkers naar China. Bovendien krijgen 144 Chinese bedrijven die ook voor andere ondernemingen werken tot eind dit jaar de tijd om met documentatie over de werkomstandigheden te komen.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

MSI onthult Next Level Content Creation desktop-pc’s en monitoren

MSI onthult nieuwe Content Creation desktop-pc's: de Creator P100X en Creator P100A met nieuwe monitoren en de Creator PS321QR & Creator PS321RV.

Repair Monkeys: zo wordt het leuk om je iPhone te repareren!

De batterij van je iPhone loopt dramatisch snel leeg. Of je hebt je telefoon laten vallen en nu zit er een barst in het scherm. Tijd voor iets nieuws?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er