Gadget-pret: speedcube, weerdata en AR-bordspel

Redactie
0

We hebben enkele leuke gadgets voor je verzameld. Deze keer een slimme variant van de traditionele Rubik’s Cube, je eigen weerstation en een augmented-reality-bordspel om op afstand een ‘echt’ bordspel te spelen met je vrienden.

De producten zijn hier (nog) niet altijd verkrijgbaar, maar voor de liefhebber sowieso leuk om te bekijken.

Giiker Super Cube I3S

Als je nog op zoek bent naar wat uitdaging om die Rubik’s Cube nog een stukje sneller op te lossen, heb je door moderne technieken de keuze uit slimme kubussen als de Giiker Super Cube I3S. Dankzij bluetooth en een app wordt de kubus een trainings­kubus voor zowel beginners als doorgewinterde oplossers.

Giiker Super Cube I3S gadget

Door de 6-­assige bewegingssensor en een microcontroller wordt elke rotatie herkend en gelogd. Op je smartphone zie je elke bewegingen terug. De app laat je dan zien hoe je de kubus op de snelste manier kunt oplossen. Het moet mogelijk zijn om elke door elkaar gehusselde kubus in 30 bewegingen op te lossen. De app heeft modi met ­tutorials voor beginners, het tracken van de tijd en online klassementen om wereldwijd de strijd aan te gaan. De batterij in de kubus gaat zo’n 90 dagen mee.

Website: speedcube.nl (winkel)
Shoplink en prijs: Giiker Super Cube I3S, circa € 50

Tempest

Wat als je zelf het lokale weer zou kunnen voorspellen, en die data dan kunt gebruiken voor de smart-devices in je huis? De Tempest is een geavanceerd persoonlijk weersysteem. Hij werkt op zonne-energie en meet het licht, de UV-index, zonnestraling, regen, wind, tempe­ratuur, luchtvochtigheid en onweer tot op 40 kilo­meter afstand.

Tempest weerstation zonne-energie solar wifi app

Extra factoren die het apparaat meet zijn de hitte-index, het dauwpunt, de gevoelstemperatuur en meer. De gegevens die de Tempest verzamelt zijn te gebruiken voor bijvoorbeeld je sprinklersysteem (dat kan uit als het gaat regenen), ventilatie of airco, of het sluiten van deuren en ramen als het onverwacht hard gaat waaien. Maar alleen het kijken naar de weer­statistieken is al leuk. De accu is na een dag zonneschijn vol en kan dan twee weken z’n werk doen. Je krijgt er een kleine wifihub bij, waarmee je de Tempest tot 300 meter verderop kunt plaatsen.

Website: weatherflow.com/tempest-weather-system/
Shoplink en prijs: Tempest Weather System, circa 330 dollar

Tilt Five

Pc-games met vrienden spelen is leuk, maar ouderwetse bordspellen hebben toch ook iets speciaals. De Tilt Five is een lichtgewicht AR-bril die je combineert met een controller (‘wand’) en speelbord. De wand laat je porren, ­duwen, schieten, branden, slepen en meer.

gadget tilt five AR bordspel

Je klapt het water- en vingerafdruk­bestendige bord uit, plugt de bril in op een telefoon, tablet of pc en je bent klaar voor een spelletje. Je vrienden kunnen ook op afstand meespelen door het speelbord te delen. Mochten je vrienden geen Tilt Five hebben, dan toch kunnen ze nog via een telefoon, tablet of pc meespelen. Het ­systeem heeft de voordelen van pc-gaming zoals saven, tutorial, hulp met regels en het streamen via Twitch en YouTube. Ook in je eentje gamen krijgt een extra dimensie. Het AR-deel maakt het verhalen vertellen mooier met speciale effecten, geluiden en interactie. Uiteraard krijg je een set spellen meegeleverd om te kunnen gamen.

Website: www.tiltfive.com
Shoplink en prijs: Tilt Five, vanaf 300 dollar

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste tips en reviews!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Lees op je gemak over de nieuwste technologie en hardware in c't 06/2024

Meer over

gadgets

Deel dit artikel

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er