Gadget-pret: epische watergun, gordijnen smart maken en zelf plaatjes maken

Alieke van Sommeren
0

We hebben enkele leuke gadgets voor je verzameld. Deze keer een epische watergun, het smart maken van je gordijnen en letterlijk plaatjes maken.

De producten zijn hier (nog) niet altijd verkrijgbaar, maar voor de liefhebber sowieso leuk om te bekijken.

Spyra One

Als je echt serieus bent over een waterpistool, dan kun je niet om de Spyra One heen. Na twee jaar wachten (na de Kickstarter-campagne), is de fancy watergun nu eindelijk ook voor de rest van de liefhebbers verkrijgbaar.

Spyra One waterpistool watergun

De Spyra One kan 24 shots per vulling afvuren en je kunt raak schieten tot 15 meter ver. Tussendoor pompen voor druk hoeft niet. Met een druk op de knop vul je de tank met water, met dank aan de ingebouwde pomp en accu. Via een schermpje zie je hoeveel waterpret je nog over hebt.

Spyra One website
Prijs: € 140

Switchbot Curtain

De Switchbot Curtain die je huidige gordijnen smart maakt, is geen lastige gadget. Het enige wat je hoeft te doen, is het apparaat aan je gordijnrail hangen met de bij je rails matchende haken, en daarna regel je met een app en/of een zelf ingesteld schema of de afstandsbediening het openen en sluiten.

Switchbot Curtain smart gordijnen smart home

Als je zelf handmatig begint met gordijnen sluiten, doet de robot de rest. Er zit ook een lichtsensor ingebouwd. Integratie met Alexa, Google ­Assistant, Siri, SmartThings en IFTTT is mogelijk met een hub.

Om de accu van de kleine accessoire te laden, is een optionele zonnepaneelstrip te koop. 99 procent van de gordijnrails wordt ondersteund. De accu houdt het zo’n acht maanden uit.

Switchbot website
Prijs: binnenkort verkrijgbaar via Amazon

Instant Record Cutting ­Machine

Vinyl is nog steeds helemaal terug van (eigenlijk nooit) weggeweest. Met de Instant Record Cutting ­Machine van het Japanse Gakken zet je muziek vanaf een bron-apparaat via een audiojack over op een vinylplaat van vijf inch.

Kies het toerental (33,3 of 45 toeren per minuut), leg een nog blanco stukje vinyl op het apparaat en druk op de opnameknop. Een paar minuten later is jouw eigen plaat klaar. Er kan tot vier minuten per kant op, en je kunt het liedje direct afspelen dankzij de geïntegreerde speaker.

Instant Record Cutting Machine

Het apparaat zelf is maar 19 bij 16 bij 15 centimeter groot. Je krijgt de power­kabels en audiokabels erbij, net als twee naalden voor het maken van de groeven oftewel vastleggen van het geluid, vijf lege zwarte platen en vijf lege witte platen.

Gakken website
Prijs: zo’n 80 dollar

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er