Digitale kerstcadeaus voor pc- en gadgetliefhebbers

Marco den Teuling
0

Het is al weer bijna kerst. Heb je nog wel genoeg tijd om kerstcadeaus te kopen naast de verplichte kerstborrel op het werk, het optuigen van de kerstboom en inkopen doen voor het kerstdiner?

Gelukkig kun je van achter je pc of smartphone digitale kerstcadeaus bestellen. We hebben vijf tips voor je verzameld. Daarvoor hoef je niet op pad en je loopt ook niet het risico dat je pakket te laat bezorgd wordt.

1. Netflix

Op Netflix vind je natuurlijk de serie ‘The IT Crowd’, met veel herkenbare situaties. Maar Netflix biedt ook talloze documentaires en gewoon genieten van Stranger Things of Making a murderer mag ook. Met een Netflix Gift Card doe je iemand in elk geval ongelooflijk veel uren kijkplezier cadeau.

digitale kerstcadeaus kerstcadeau snel binnen Netflix cadeaubon

2. Readly

De ‘Netflix voor tijdschriften’ is Readly. Je vindt bij Readly meer dan drieduizend magazines uit binnen- en buitenland, van Android Advisor tot WIJ magazine. Lekker onbeperkt lezen dus. En milieuvriendelijk, want er worden geen (kerst)bomen voor gekapt.

digitale kerstcadeaus kerstcadeau snel binnen Readly

3. Doe een app cadeau

Als je denkt dat een specifieke app of game echt bij iemand past, kun je die cadeau doen. In Apples App Store ga je daarvoor naar de betreffende app, tik je rechtsboven op de drie puntjes en tik je op ‘Doe app cadeau’. In Googles Play Store kun je helaas nog geen apps cadeau doen.

4. Storytel

Lezen is leuk, maar met audioboeken kun je ook ‘lezen’ als je niet je handen en/of ogen vrij hebt. Met Storytel heb je gigantisch veel audioboeken tot je beschikking. Leuk voor tijdens het filerijden, klussen, tuinieren … Er zijn boeken in allerlei genres en voor zowel kinderen als volwassenen.

digitale kerstcadeaus Storytel audioboek

5. Online cursus

Wil je iemand een cadeau geven waar hij/zij echt wijzer van wordt? Doe dan een online cursus cadeau. Daar kan de ontvanger meestal meteen mee beginnen of wanneer het uitkomt. Het aanbod online is groot, van een cursus bierproeven (met offline praktijkgedeelte) tot fotografiecursussen. Met wat Google-skills kun je genoeg andere mogelijkheden vinden.

digitale kerstcadeaus kerstcadeau snel binnen cursus bier online

Voor je kennissen en vrienden die nog geen abonnement hebben op c’t, is een cadeaubon daarvoor natuurlijk ook een mooie optie …

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Hoge Ziggo inflatiecorrectie 2023 per 1 juli zorgt voor ophef bij klanten

De Ziggo inflatiecorrectie van 2023 die ingaat op 1 juli 2023 zorgt voor ophef bij de klanten. De provider past een inflatiecorrectie toe van gemiddel...

Google Play Games voor Windows komt eindelijk naar Europa

Na een periode van langdurig testen is het dan eindelijk zo ver: Google Play Games voor Windows wordt eindelijk beschikbaar in Europa. Met dit program...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er