De voordelen van refurbished technologie kopen

Blog
0

smartphone notitieblok

Wanneer je laptop, telefoon of ander technologisch apparaat stuk gaat, baal je natuurlijk ontzettend. Je moet dan namelijk weer een flink bedrag geld uitgeven om een nieuwe te kopen. Wanneer je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een nieuwe telefoon kom je vaak een refurbished versie tegen voor de helft van de prijs van een normale telefoon. Veel mensen vertrouwen dit niet helemaal en kopen toch maar een gloednieuwe telefoon. Soms erg zonde van je geld, want met een refurbished telefoon hoeft helemaal niks mis te zijn. Refurbished betekent letterlijk gereviseerd. Dit betekent dat een gebruikt product helemaal gecontroleerd wordt op schade en andere fouten. Ook wordt het hele apparaat goed schoongemaakt van zowel binnen als buiten. Waar komen deze apparaten in eerste instantie vandaan zul je misschien denken?

Refurbished artikelen kopen is niet alleen goedkoper

Het kan bijvoorbeeld zijn dat deze apparaten eerst een technologische fout of een krasje had. Ook kan het zijn dat er een productieoverschot was. Dan worden er laptops of telefoons teruggestuurd, die eigenlijk gewoon nieuw zijn maar niet meer zo mogen worden aangeboden. Ze worden dan als refurbished aangeboden op websites zoals Serverhome. Je kunt op Serverhome dus gewoon hartstikke goede technologische producten kopen, maar dan tegen een fractie van de prijs.

Goedkoper

Het grootste voordeel dat we zien, is natuurlijk de lage prijs van refurbished producten. Veel mensen hebben niet het geld liggen om in één keer een dure telefoon of laptop te kopen en willen het niet samen met een telefoon abonnement. In dat geval is een refurbished telefoon of laptop op sites zoals Serverhome een ontzettend goede oplossing. Over het algemeen zijn refurbished producten zo’n 20 procent goedkoper dan nieuwe producten. Met een beetje geluk vind je een refurbished product voor minder dan de helft van de nieuwprijs.

Gecertificeerde testen

Niet elke aanbieder van gebruikte producten mag dit product refurbished noemen. Dit is maar goed ook, anders zou je kunnen denken dat je een refurbished telefoon via marktplaats koopt, terwijl dit in de praktijk gewoon tweedehands. Om dit te voorkomen zijn er ontzettend veel gecertificeerde testen die eerst gedaan moeten worden voordat je een product refurbished kunt noemen. Zo moet de binnen- en buitenkant volledig gecontroleerd worden, wat er mis is moet worden schoongemaakt en de elektronica moet uitgebreid getest worden. Aanbieders zoals Serverhome zijn erop gefocust om goede producten af te leveren. Hierdoor krijgen ze uiteindelijk alleen maar meer goede reviews en waarschijnlijk dan ook meer nieuwe klanten.

Goed voor het milieu

Dit voordeel zou je misschien vergeten, maar dit is natuurlijk minstens net zo belangrijk. Het kopen van een refurbished telefoon is goed voor de natuur. In principe is dit heel logisch. Het reviseren van producten is eigenlijk een soort recyclen. Oude modellen weggooien heeft een erg slechte invloed op het milieu. In deze technologische apparaten zitten ontzettend veel vervuilende stoffen die maar lastig afbreekbaar zijn. Niet alleen is het weggooien van nog prima apparaten slecht voor het milieu, ook de mensen hebben natuurlijk ontzettend veel baat bij het recyclen ervan.

Oude modellen

Refurbished producten komen ook erg goed van pas als je op zoek bent naar wat oudere modellen. Veel merken verkopen een paar modellen terug niet meer, terwijl hier soms nog wel vraag naar is. Op sites zoals Serverhome kun je op zoek gaan naar deze oude modellen. Zo zijn bepaalde iPhones bijvoorbeeld een stuk kleiner dan de huidige iPhones, wat sommige mensen heel erg fijn vinden. Zij kunnen deze dan vaak nog wel refurbished kopen. Niet alleen bij telefoons is dit het geval, ook is er nog steeds vraag naar oudere modellen laptops die alleen nog meer refurbished te koop zijn.

Meer over

LB

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee