c’t-pdf’s weer beschikbaar

Redactie
1

Als we beterschap beloven…

Als makers van c’t magazine bieden we onze vaste lezers al jaren de mogelijkheid om c’t ook digitaal te lezen: dat past wel bij een magazine over IT, zo dachten wij.

Tot voor kort deden we dit door middel van een eenvoudige pdf. We dachten echter dat dit beter en moderner moest kunnen. Daarom stapten we begin dit jaar over naar een nieuwe en hippe app. Een duurdere oplossing voor ons, maar ook beter bij de tijd – zo dachten wij. Met de c’t app kunnen abonnees hun nieuwe c’t magazine elke maand lezen en kunnen zij oude nummers doorbladeren. Niet-abonnees kunnen een nieuw nummer hier aanschaffen. Het ziet er allemaal heel mooi uit – vinden wij – en het werkt heel handig. Sinds kort is de app niet alleen voor de mobiele telefoon en tablet beschikbaar, maar ook als desktopversie voor op de pc. We dachten dat iedereen hier ontzettend blij mee zou zijn.

Helaas hadden we het mis. Hoewel veel lezers gebruik maken van de app, zijn er ook trouwe lezers die de pdf’s missen. Dat hebben we geweten; we kregen behoorlijk wat klachten. Zonder afscheid te nemen van de app (daar geloven we nog steeds in) hebben we nu besloten om ook de mogelijkheid tot het krijgen van de pdf’s terug te halen. Zo kun je als abonnee precies de manier kiezen waarop je c’t magazine leest.

Ik sluit deze brief af met het maken van mijn excuses. De nieuwe app was geen kostenbesparing en ook zijn we niet bang dat jullie met ‘onze’ pdf’s aan de haal gaan. We hebben de situatie simpelweg niet helemaal goed ingeschat. Al doende leert men, dat geldt ook voor ons. En als we dan beterschap beloven, dan gaan we daar ook voor.
We zijn op dit moment hard aan het werk om in de webbrowser een download-knop te maken waar jij je edities kan downloaden. Vanaf c’t magazine 4-2019 staan de pdf’s weer voor jullie klaar.

Veel leesplezier, op welke manier dan ook.

Arjan Kropman
Directeur F&L Media (uitgever van c’t magazine)
akropman@fnl.nl

 

Meer over

c't magazine

Deel dit artikel

Lees ook

Is het veilig om met je smartphone voor echt geld te spelen in het online casino?

Sinds kort gokken voor het eerst meer mensen mobiel dan via pc. Maar is dat wel veilig? Hier wordt uitgelegd hoe je veilig met je smartphone in een on...

Apple Event, California Streaming met nieuwe iPhone en Airpods

Apple event "California Streaming",14 september 19:00 uur wordt de iPhone 13 aangekondigd, maar mogelijk ook de Apple Watch, AirPods en iPads.

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Bernard Pauwels
Lezer
Bernard Pauwels

Gelukkig ook de vorige nummers (Jan/feb en maa) weer kunnen downloaden. Nu kan ik weer snel en vlot off-line lezen. De kracht bij weergave van een pdf in een Browser of via Acrobat Reader DC of een PDF app op tablet of bookreader is echt niet te onderschatten. Dan heb ik het nog niet over de zoekmogelijkheden. Ik had de digitale versie al opgegeven, zonder morren, als bruikbare vorm. Maar alles is terug, dank U wel Arjan Kropman en iedereen die dit heeft aangekaart.