Criminelen misbruiken softwarefout in speelautomaat

Redactie
0

De Duitse speelautomatenfabrikant Gauselmann moet mogelijk rekening houden ​​met een claim van ettelijke miljoenen euro’s. De speelautomaten van het bedrijf kunnen namelijk worden misleid door een softwarefout en criminelen hebben dat waarschijnlijk op grote schaal uitgebuit.

Nieuwsmagazine ‘Der Spiegel’ meldde dat criminelen de speelautomatenfabrikant Gauselmann waarschijnlijk te slim af zijn geweest door een softwarefout. De automaten keerden winst uit als de speler een bepaalde toetsencombinatie op de apparaten indrukte. De truc werd op grote schaal toegepast in enkele honderden gokhallen in Duitsland in  een nacht in februari.

Volgens het bericht is er een verlies gemaakt van minimaal €100.000. Omdat de fabrikant Gauselmann daarvoor verantwoordelijk houdt, kan de claim oplopen tot meer dan 10 miljoen. Gauselmann zelf gaat er vanuit dat criminelen de softwarefout hebben uitgebuit in een gecoördineerde actie. (anw/ple)

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er