Criminelen misbruiken softwarefout in speelautomaat

Redactie
0

De Duitse speelautomatenfabrikant Gauselmann moet mogelijk rekening houden ​​met een claim van ettelijke miljoenen euro’s. De speelautomaten van het bedrijf kunnen namelijk worden misleid door een softwarefout en criminelen hebben dat waarschijnlijk op grote schaal uitgebuit.

Nieuwsmagazine ‘Der Spiegel’ meldde dat criminelen de speelautomatenfabrikant Gauselmann waarschijnlijk te slim af zijn geweest door een softwarefout. De automaten keerden winst uit als de speler een bepaalde toetsencombinatie op de apparaten indrukte. De truc werd op grote schaal toegepast in enkele honderden gokhallen in Duitsland in  een nacht in februari.

Volgens het bericht is er een verlies gemaakt van minimaal €100.000. Omdat de fabrikant Gauselmann daarvoor verantwoordelijk houdt, kan de claim oplopen tot meer dan 10 miljoen. Gauselmann zelf gaat er vanuit dat criminelen de softwarefout hebben uitgebuit in een gecoördineerde actie. (anw/ple)

Deel dit artikel

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er