Criminelen misbruiken softwarefout in speelautomaat

Redactie
0

De Duitse speelautomatenfabrikant Gauselmann moet mogelijk rekening houden ​​met een claim van ettelijke miljoenen euro’s. De speelautomaten van het bedrijf kunnen namelijk worden misleid door een softwarefout en criminelen hebben dat waarschijnlijk op grote schaal uitgebuit.

Nieuwsmagazine ‘Der Spiegel’ meldde dat criminelen de speelautomatenfabrikant Gauselmann waarschijnlijk te slim af zijn geweest door een softwarefout. De automaten keerden winst uit als de speler een bepaalde toetsencombinatie op de apparaten indrukte. De truc werd op grote schaal toegepast in enkele honderden gokhallen in Duitsland in  een nacht in februari.

Volgens het bericht is er een verlies gemaakt van minimaal €100.000. Omdat de fabrikant Gauselmann daarvoor verantwoordelijk houdt, kan de claim oplopen tot meer dan 10 miljoen. Gauselmann zelf gaat er vanuit dat criminelen de softwarefout hebben uitgebuit in een gecoördineerde actie. (anw/ple)

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er