Criminelen misbruiken softwarefout in speelautomaat

Redactie
0

De Duitse speelautomatenfabrikant Gauselmann moet mogelijk rekening houden ​​met een claim van ettelijke miljoenen euro’s. De speelautomaten van het bedrijf kunnen namelijk worden misleid door een softwarefout en criminelen hebben dat waarschijnlijk op grote schaal uitgebuit.

Nieuwsmagazine ‘Der Spiegel’ meldde dat criminelen de speelautomatenfabrikant Gauselmann waarschijnlijk te slim af zijn geweest door een softwarefout. De automaten keerden winst uit als de speler een bepaalde toetsencombinatie op de apparaten indrukte. De truc werd op grote schaal toegepast in enkele honderden gokhallen in Duitsland in  een nacht in februari.

Volgens het bericht is er een verlies gemaakt van minimaal €100.000. Omdat de fabrikant Gauselmann daarvoor verantwoordelijk houdt, kan de claim oplopen tot meer dan 10 miljoen. Gauselmann zelf gaat er vanuit dat criminelen de softwarefout hebben uitgebuit in een gecoördineerde actie. (anw/ple)

Deel dit artikel

Lees ook

Wat veroorzaakt de koersrecords van Bitcoin?

Nog net voor het twaalfjarig bestaan schoot de Bitcoin-wisselkoers omhoog en bereikte een nieuw record van 30.000 euro. De stijgende prijs zorgde voor...

MSI introduceert nieuwe line-up gaming-laptops

MSI heeft in een virtual event zijn nieuwe line-up van gaming-laptops getoond. Naast stevige grafische specificaties, pronken de nieuwe modellen ook m...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er