ChatGPT krijgt toegang tot het internet met een nieuwe update

Elwin Hodžić
0

Goed nieuws voor mensen die ChatGPT gebruiken: de AI-chatbot van OpenAI heeft nu toegang tot het internet. Wel is deze functie alleen nog beschikbaar voor mensen met ChatGPT-Plus of ChatGPT-Enterprise.

ChatGPT krijgt toegang tot het internet met een nieuwe update

Verbeterde informatieverstrekking

In een korte post op X, voorheen bekend als Twitter, wijst OpenAI erop dat ChatGPT nu internettoegang heeft. Hierdoor kan de chatbot gebruikers voorzien van de meest recente informatie. Bovendien heeft ChatGPT zijn gebruikelijke natuurlijke taalantwoorden uitgebreid met links naar bronnen.

Uitbreiding van kennis voor ChatGPT met toegang tot het internet

Tot nu toe had ChatGPT slechts kennis tot september 2021 vergaard, wat vaak verouderde informatie betekende. Zo waren er verschillende extensies beschikbaar om de chatbot met internet te verbinden, waaronder “ChatGPT Browse” van OpenAI zelf. Deze functie van OpenAI zelf was echter alleen beschikbaar voor betalende abonnees. Dit geldt ook weer voor de nieuw aangekondigde ChatGPT-versie met webtoegang. Deze functie is voor nu alleen toegankelijk voor Plus- en Enterprise-accounts.


Wil je op de hoogte blijven omtrent de ontwikkelingen van ChatGPT?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Feedback en updates

Sinds de introductie van “ChatGPT Browse” heeft OpenAI veel feedback ontvangen en updates geïmplementeerd, zoals het volgen van robots.txt en het identificeren van user-agents, zodat websites kunnen bepalen hoe ChatGPT ermee omgaat. “ChatGPT Browse” werd kort na de introductie stopgezet omdat de chatbot achter betaalmuren kon kijken zonder dat dit zichtbaar was.

Praktische toepassingen van ChatGPT met toegang tot het internet

OpenAI legt ook uit dat de toegang van ChatGPT tot het internet vooral nuttig is voor specifieke doeleinden, zoals het maken van een reisplanning. Ook is het nuttig voor als je wat meer info wilt over producten zoals een gpu of cpu die na september 2021 zijn verschenen.


https://www.ct.nl/shop/chatgpt/


Wil je op de hoogte blijven omtrent een toekomstige nieuwe versie van ChatGPT?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er