Bitcoin kopen via PayPal – PayPal probeert terrein te winnen

Marco den Teuling
0

De betaaldienst PayPal probeert op verschillende manieren terrein te winnen. Zo maakte de dienst onlangs bekend dat het cryptovaluta nog meer gaat ondersteunen. Je bitcoin kopen via PayPal, maar gebruikers zullen ook hun bitcoin, bitcoin cash, ethereum of litecoin wallet kunnen koppelen aan PayPal om daarmee af te rekenen bij winkels die PayPal bieden.

Daarmee wordt het een stuk eenvoudiger om cryptovaluta als betaalmiddel te gebruiken. In combinatie met de recent ingevoerde mogelijkheid voor fysieke winkels om PayPal aan de kassa aan te bieden, kun je dan zelfs met cryptovaluta in (fysieke) winkels mobiel betalen.

Detailhandelaren kunnen hun klanten al mobiele betalingen via PayPal laten doen aan de kassa. Klanten betalen via een statische QR-code die de winkelier bij de kassa hangt. Daarvoor moeten ze in de PayPal-app de functie ‘Scannen’ selecteren via de knop ‘Scannen/betalen’. De code verschijnt op het display van de klant, die moet zelf het te betalen bedrag invullen. PayPal int vervolgens het bedrag van een creditcard of betaalrekening die de gebruiker in zijn bestand heeft. De klant kan de bevestiging op de smartphone laten zien en de winkelier ontvangt ook bericht dat de transactie is verwerkt. Een oplossing waarbij PayPal echt in het kassasysteem wordt geïntegreerd wordt al getest in bijvoorbeeld Duitsland.

Bitcoin kopen via PayPal

Bitcoin kopen en wallets koppelen, betaalverzoeken, PoS-integratie: PayPal probeert op allerlei manieren terrein te winnen.

Bitcoin kopen én versturen naar anderen

Op het gebied van cryptovaluta wil PayPal gebruikers ook cryptovaluta laten versturen naar wallets van derden. De ondersteuning voor cryptovaluta wordt eerst in de VS uitgerold, daarna naar andere regio’s.

Er is niet alleen goed nieuws: wie een ‘slapende’ PayPal-rekening heeft waar nog geld op staat, kan vanaf dit jaar voor een verrassing komen te staan. Na 12 maanden inactiviteit wordt jaarlijks een vergoeding van 10 euro afgeboekt. Het gaat daarbij alleen om geld dat op de PayPal-rekening staat, niet een gekoppelde bankrekening of creditcard. Een keer per jaar inloggen of een transactie op je rekening is genoeg om deze ‘boete’ te vermijden en lager dan 0 kan het saldo er niet door worden.

 


Blijf op de hoogte van nieuws en tips voor bitcoin en andere cryptovaluta!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Lees uitgebreide achtergrondinfo en workshops in c't magazine 10/2023

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Dit jaar vond de jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica IFA Berlin plaats van 1 september tot 5 september 2023. Wederom was de redactie van c...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er