Bedrijfswebsite of blog beginnen? Denk hier over na!

Blog
0

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel websites online. En daarom is het belangrijk om goed na te denken over wat je gaat doen met jouw website. Of je nu gaat voor een leuke blogwebsite of juist druk bezig bent om je bedrijf online op de kaart te zetten. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je daadwerkelijk begint met het maken van een website. De belangrijkste dingen zetten we even voor je op een rijtje, zodat je deze informatie gewoon alvast hebt!

Kies een domeinnaam

Het meest cruciale onderdeel van een website is natuurlijk de domeinnaam. Een domeinnaam is dat wat mensen moeten invoeren om bij jouw website uit te komen. In ons geval is dat uiteraard ct.nl. Maar het kiezen van een goede domeinnaam is niet zo heel simpel. Er is namelijk een grote kans dat het webadres dat jij graag wilt hebben al in gebruik is door iemand anders. Daarnaast is het, zeker wanneer je een bedrijf hebt, handig om de websitenaam zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij je bedrijfsnaam. Zo zorg je ervoor dat potentiële klanten en bezoekers je weten te vinden. Kom je er niet helemaal uit?

Met een domeinnaam generator kun je gemakkelijk zien welke mogelijkheden er nog zijn op het gebied van domeinnamen. Zo zorg je ervoor dat je geen uren hoeft te besteden aan het invullen van allerlei mogelijke opties, de generator denkt gewoon met je mee.

Kies een contentmanagementsysteem (CMS)

Afhankelijk van wat je gaat doen met je bedrijf of blog is het belangrijk om een content management systeem te kiezen. Voor weblogs wordt voornamelijk gekozen voor WordPress als CMS. Maar ben je een bedrijf? Dan is het afhankelijk van wat je wilt gaan doen met je website. Ga je online verkopen of zet je je website voornamelijk in ter informatie? Afhankelijk hiervan kun je je keuze maken.

Bouw je website op

Wanneer je een domeinnaam hebt en bedacht hebt welke CMS je wilt gaan gebruiken is het zaak om je website daadwerkelijk op te gaan bouwen. Afhankelijk van het contentmanagementsysteem kan dit wel wat tijd kosten. Daarnaast kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om het bouwen van je website uit te besteden aan iemand die er verstand van heeft. Van het inrichten van je website tot het schrijven van sterke webteksten, het hoort allemaal bij het bouwen van je website.

Zorg dat je vindbaar bent in Google

Wanneer je website helemaal klaar is, is het ook belangrijk om vindbaar te worden in Google. Dit kun je onder andere doen door optimalisatie van data op jouw website. Zo weet Google waar je mee bezig bent en wat je doet. Maar wil je echt gevonden worden in Google? Dan moet je je website wel aanmelden om gevonden te worden door Google bij Google Analytics. Vervolgens kun je ook zien waar de bezoekers van jouw website vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en hoe goed jouw website het doet.

Meer over

LB

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee