Banana Pi voor industrieel gebruik

Noud van Kruysbergen
0

De Banana Pi BPI-F2S is een minicomputertje met veel interfaces voor industrieel gebruik. Hij kost 58 dollar.

Het Banana Pi model BPI-F2S is in een eigen online shop te koop – onder meer voor 58 dollar bij Aliexpress. het Board is bedoeld voor industrieel gebruik, om bijvoorbeeld machines aan te sturen. Daar heeft hij ook een bijpassende chipset voor: de SunPlus SP7021 heeft 4 Cortex-A7 kernen met 1 GHz,en verder heeft het computertje ook varianten met 128 en 512 MB DDR3-RAM en 8 GB eMMC-flashgeheugen.

De Banana Pi BPI-F2S heeft twee LAN-poorten, HDMI en een FPGA-Inteface.

Naast een met de Raspberry Pi compatibele 40-GPIO-pinnen biedt de SoC twee 50-pins FPGA-interfaces, twee LAN-poorten, HDMI en twee USB 2.0-hosts und een micro-USB-poort.

Als besturingssysteem-image stelt stelt Banana Pi op de Wiki-pagina van de BPI-F2S links naar meerdere op Linux-Kernel 4.19 gebaseerde besturingssystemen voor het board beschikbaar, waaronder Ubuntu Mate, Debian, Fedora Mate en Kali. Daar staat bovendien meer informatie over de specificaties en specsheets over de chipset en de interfaces

 

Maker Magazine

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Raspberry Pi 4: metingen

De Raspberry Pi 4 kwam als een verrassing. De nieuwe hardware wordt alom geprezen, alleen is er nog geen geschikte software. Bovendien zijn er nog enk...

Aan de slag met de Raspberry Pi – Raspbian installeren

Handleiding voor het installeren van het besturingssysteem Raspbian op de Raspberry Pi.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er