AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

Elwin Hodžić
0

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. AVM zal de aanpassingen in de firmware die zijn doorgevoerd, terugdraaien.

Schikking tussen AVM en Huawei

AVM en Huawei hebben een geschil weten te vermijden door buiten de rechtbank om tot een schikking te komen voordat de zaak voor het Federale Octrooigerechtshof kwam. Beide partijen zijn tot overeenstemming gekomen, waarbij AVM een licentie heeft verkregen voor de patenten van Huawei met betrekking tot Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E en Wi-Fi 7.


Altijd op de hoogte blijven omtrent al het IT-nieuws?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Terugdraaien van firmware-wijzigingen

Als gevolg daarvan kan AVM in de toekomst ook wijzigingen in het FritzOS terugdraaien die de fabrikant aan het begin van het jaar heeft geïntroduceerd. AVM heeft bevestigd dat dit zal gebeuren met toekomstige firmware-versies. Het bedrijf heeft de wijzigingen aan het begin van het jaar doorgevoerd om een verkoopstop van huidige Fritzbox-routers en Fritz-repeaters te omzeilen. Het verkoopverbod dat Huawei heeft verkregen, is na de schikking ook van tafel.

Intrekken van aanklachten

Zowel AVM als Huawei hebben alle wederzijdse aanklachten ingetrokken. Dat betekent dat AVM de geldigheid van de Huawei-patenten niet langer betwist. Over de details zwijgen beide bedrijven zoals gebruikelijk. Eigenlijk zou de zaak van Huawei tegen AVM op 17 april 2024 bij het Oberlandesgericht München worden voortgezet. De zitting is geannuleerd omdat beide partijen van tevoren een schikking hebben getroffen.

Netgear en Huawei blijven in geschil

Van de oorspronkelijke drie octrooigeschillen met Amazon, AVM en Netgear, blijft alleen Netgear nog steeds de strijd aangaan met Huawei – nu voor een rechtbank in Californië, omdat de Duitse rechtbanken zich zouden oriënteren op de eerdere uitspraken en uitkomsten met Amazon en AVM.

Over het geschil tussen AVM en Huawei

AVM en Huawei waren verwikkeld in een conflict, waarbij Huawei’s aandeel draaide om het SEP EP3337077, ook wel bekend als een standaardessentieel octrooi. Dit specifieke octrooi legt de details vast van de implementatie van Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA), een cruciale technologie die zijn intrede deed bij Wi-Fi 6 en ook aanwezig zal zijn bij Wi-Fi 7.

OFDMA maakt het mogelijk voor wifi-basissen om gelijktijdig gegevens naar meerdere clients te verzenden, wat een handig alternatief biedt voor de Multi-User MIMO (MU-MIMO) die geïntroduceerd werd bij Wi-Fi 5. Het specifieke patent van Huawei heeft betrekking op de Wi-Fi 6 signaleringsvelden die aangeven of het gegevenspakket naar één of meerdere clients moet worden verzonden.

SEP’s vertegenwoordigen patenten die van fundamenteel belang zijn voor een technologie, in dit geval wifi. Huawei staat bekend als een vooraanstaande bijdrager aan de ontwikkeling van nieuwe draadloze standaarden, en zij bezitten een uitgebreid octrooiportfolio.


Altijd op de hoogte blijven omtrent al het IT-nieuws?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Copilot+-laptops op ARM-cpu’s van diverse fabrikanten aangekondigd

Microsoft stimuleert de verspreiding van Windows op ARM-cpu's meer dan ooit tevoren. Vrijwel alle grote fabrikanten hebben al AI-laptops met Microsoft...

Logitech MeetUp 2 gelanceerd voor vergaderingen in huddle rooms

We ontvingen een exclusieve uitnodiging voor een persbijeenkomst op 14 en 15 mei bij het kantoor van Logitech in Cork, Ierland. Wij kregen als een van...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er