AVM brengt nieuwe FRITZ!OS 7.80 update en Wi-Fi 6 powerline set uit

Elwin Hodžić
0

AVM heeft de FRITZ!OS 7.80 update uitgebracht voor vier FRITZ!Box-modellen: 5590 Fiber, 5530 Fiber, 7590 AX en 7530 AX. Bovendien kondigt AVM de lancering aan van de FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN Set, waarmee zelfs de minder goed bereikbare plekken in huis volgens AVM moeten kunnen genieten van betere internetsnelheden.

AVM brengt nieuwe FRITZ!OS 7.80 update en Wi-Fi 6 powerline set uit

Vernieuwingen voor de FRITZ!Box 5590 Fiber en 5530 Fiber

De FRITZ!Box 5590 Fiber en 5530 Fiber sluit je direct aan op je glasvezelverbinding. Zo haal je het maximale uit elke glasvezelkabel. Ze worden geleverd met een geïntegreerde glasvezelmodem, waardoor de noodzaak voor een extra modem wegvalt. Met FRITZ!OS 7.80 krijgen de twee modellen een nieuw overzicht van de glasvezelverbinding in de gebruikersinterface. Hierdoor kunnen gebruikers in één opslag belangrijke informatie over hun aansluiting, de snelheid, het type verbinding en de kwaliteit van de verbinding zien. Met FRITZ!Box Fiber-modellen kunnen gebruikers optimaal profiteren van de glasvezelkabel – allemaal op een energiezuinige manier en met één enkel apparaat.


Altijd op de hoogte blijven van al het IT-nieuws?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Vernieuwingen voor de FRITZ!Box 7590 AX & 7530 AX

Ook de populaire modellen FRITZ!Box 7590 AX en 7530 AX krijgen nieuwe functies voor de glasvezelaansluiting. Bij het overschakelen van DSL naar glasvezel kan de bestaande FRITZ!Box gewoon met een extra glasvezelmodem gebruikt blijven worden, gaat het instellen heel gemakkelijk en krijg je meer hulp voor een soepele eerste installatie bij verschillende aanbieders. Ondertussen hebben ruim zes miljoen huishouden in Nederland al een glasvezelaansluiting. Glasvezel biedt een hoge snelheid, lage latentie en is praktisch immuun voor interferentie.

Je FRITZ!Box configureren met de MyFRITZ!App

Met FRITZ!OS 7.80 bereidt AVM ook de vier modellen van de FRITZ!Box voor op de configuratiewizard van de MyFRITZ!App, die binnenkort beschikbaar zal zijn voor zowel iOS als Android. Dankzij de update van de MyFRITZ!App kan volgens AVM een nieuwe FRITZ!Box snel en intuïtief worden ingesteld via een smartphone of tablet, zowel op glasvezel- als DSL-verbindingen. Bovendien geeft AVM aan dat tijdens deze configuratie de app de gebruiker stap voor stap begeleidt en voorziet van handige tips over zaken als Wi-Fi-gasttoegang en ouderlijk toezicht.

AVM brengt nieuwe FRITZ!OS 7.80 update en Wi-Fi 6 powerline set uit

Nieuwe FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN Set

Met de nieuwe FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN Set, bestaande uit de FRITZ!Powerline 1240 AX en 1210, heb je via het stopcontact in elke hoek van je huis toegang tot je thuisnetwerk – met gigabitsnelheden en Wi-Fi 6. FRITZ!Powerline brengt je thuisnetwerk via het stopcontact naar elke plek waar technologieën als Wi-Fi of een standaard netwerkkabel geen uitkomst bieden. De Powerline Set brengt gegevens naar hun bestemming via het elektriciteitsnet met snelheden tot wel 1.200 Mbit/s en via Wi-Fi 6 op 2,4 GHz met snelheden tot 600 Mbit/s, waardoor je ook op de slecht bereikbare plaatsen in huis razendsnel internet hebt.

AVM brengt nieuwe FRITZ!OS 7.80 update en Wi-Fi 6 powerline set uit


Altijd op de hoogte blijven van al het IT-nieuws?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Mozilla Firefox verzamelt nu standaard gebruikersgegevens door update

Mozilla Firefox 128 is er en valt op, niet door praktische nieuwe functies, maar door een controverse over gegevensbescherming. Gebruikers beschuldige...

c’t-live 2024 spreker: Eric van Uden

c’t-live 2024: Wat zijn de gevolgen voor je (thuis)netwerk als je multi-gigabit internetverbinding eenmaal binnen is? Eric van Uden

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er