ASUS ROG Ally: gaming handheld die moet concurreren met Steam Deck

Elwin Hodžić
0

De ASUS ROG Ally, onthuld in april door ASUS Republic of Gamers, is een gaming handheld  die moet gaan concurreren met de Valve Steam Deck. Net als de concurrent moeten spelers met de ROG Ally AAA-games en indie-games kunnen spelen waar en wanneer ze maar willen. Vandaag deelt ROG meer informatie over de specificaties van deze gaming handheld die op Windows 11 draait.

ASUS ROG Ally: gaming handheld die moet concurreren met Steam Deck

ASUS ROG Ally specificaties

De ROG Ally maakt gebruik van een nieuwe APU: een AMD Ryzen Z1-series processor met RDNA™ 3-graphics. Het Zero Gravity thermische systeem met twee ventilatoren voorkomt oververhitting.

Het 120Hz full hd-beeldscherm van deze gaming handheld van ASUS heeft een helderheid van 500 nits, waardoor je altijd scherp beeld hebt – binnen of buiten. Het beeldscherm is tevens een touchscreen voor snelle aanpassingen en game-installaties.

Toegang tot gamebibliotheken

Zoals gezegd draait deze gaming handheld van ASUS op Windows 11. Hierdoor zijn vrijwel alle gamebibliotheken en streamingservices toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de Xbox Game Pass-bibliotheek. Om spelers een vliegende start te geven, bundelt ROG 90 dagen Game Pass Ultimate gratis.

ASUS ROG Ally & Armoury Crate

Voor deze gaming handheld van ASUS is er een  speciale editie van de Armoury Crate-software ontworpen. Deze is volledig aangepast aan de functionaliteiten van de ROG Ally. Zo kun je aan de hand van deze software de (game)instellingen volledig naar wens aanpassen.


Op de hoogte blijven van de nieuwe ASUS ROG Ally gaming handheld? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Gewicht en ergonomie

Deze gaming handheld van ASUS weegt slechts 608 gram. Bovendien beschikt de Ally ook over ergonomische handgrepen. Deze handgrepen zijn ontworpen met een driehoekige textuur voor controle vanuit meerdere posities en lijnen om uitglijden te voorkomen.



ASUS ROG Ally launch event

Op 11 mei 2023 vindt het officiële (virtuele) ROG Ally launch event plaats waar de volledige specificaties en adviesprijzen bekendgemaakt worden. Dit virtuele event zal van start gaan om 16:00 uur CET en wordt opgevolgd door een paneldiscussie met Shawn Yen, Product Management Director of Gaming Business Unit bij ASUS, Roanne Sones, CVP van Microsoft Gaming Devices Ecosystem en Frank Azor, Chief Architect of Gaming Solutions en Gaming Marketing van AMD. Zij gaan in gesprek over het designverhaal van de ROG Ally en de impact die de ROG Ally gaat hebben op het gaminglandschap.


Op de hoogte blijven van de nieuwe ASUS ROG Ally gaming handheld? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

ASUSGaming

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Valve Steam Deck review: een draagbare Linux game-pc

De Valve Steam Deck is meer dan een draagbare gameconsole, het is ook een Linux-pc, waarop je zelf software kunt installeren.

Met Chiaki4Deck Playstation games spelen op Steam Deck

Met de opensourcetool Chiaki4deck kun je PlayStation 4-titels zoals het grafisch indrukwekkende Horizon Forbidden West naar de draagbare Steam Deck li...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er