Asus presenteert monitor met 1600 nits voor HDR1400-label

Redactie
0

Asus heeft een nieuw model monitor aangekondigd in zijn ProArt serie voor grafische professionals. De 32-inch PA32UCG heeft een piekhelderheid van 1600 cd/m2. Daarmee komt hij in aanmerking voor het nieuwe HDR1400-label, momenteel de hoogste standaard voor HDR-prestaties.

We konden de monitor op de IFA al van dichtbij bekijken. De PA32UCG ondersteunt belangrijke HDR-standaarden, zoals Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG) and HDR10. De hoge helderheid wordt bereikt met 1152 afzonderlijke mini-leds. Dit biedt naast de extreem hoge piekhelderheid een helderheid voor het gehele scherm van 1000 cd/m2. De PA32UCG overtreft de eerder uitgebrachte PA32UCX, die alleen een piekhelderheid van 1000 cd/mhad. Ook de verversingsfrequentie van het 4K-scherm is indrukwekkend: met Adaptive Sync biedt de monitor een bereik van 48-120 Hz. Hiermee moet het model ook voor game-ontwikkelaars aantrekkelijk zijn.

Asus ProArt PA32UCG monitor mini-led

Het IPS-panel biedt een 10-bit kleurdiepte en wordt uitgebreid gekalibreerd. Hierdoor zijn erg natuurgetrouwe kleuren mogelijk (Delta-E < 1). De kleurruimtes DCI-P3, Adobe RGB, sRGB, Rec. 709 en Rec. 2020 worden ondersteund.

Qua aansluitingen is de monitor voorzien van 2 × Thunderbolt 3, DisplayPort, 3 × HDMI en een ingebouwde usb-hub. Het scherm komt begin 2020 op de markt. De prijs is nog niet bekend maar zal hoog zijn. De eerder uitgebrachte PA32UCX vind je online voor prijzen vanaf 4000 dollar. In tegenstelling tot bij Apples mini-ledscherm krijg je er in elk geval wel een schermstandaard bij.

 

Lees uitgebreide achtergrondartikelen in c't 05/2024

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er