Asus onthult nieuwe ZenBook Duo met identieke dubbele schermen

Elwin Hodžić
0

Tijdens de CES in Las Vegas heeft Asus de nieuwe ZenBook Duo gepresenteerd, die een van de weinige laptops is met twee identieke schermen.

Verbeteringen aan het tweede scherm van de ZenBook Duo

Asus heeft het tweede scherm van de nieuwe ZenBook Duo verbeterd. In eerdere modellen waren deze schermen altijd kleiner en hadden ze een lagere resolutie dan het hoofdscherm, vanwege het fysieke toetsenbord aan de onderkant. Deze situatie is veranderd bij de ZenBook 14 Duo uit 2024: deze beschikt over twee identieke 14-inch OLED-touchscreens (elk 16:10, 2880 resolutie, 120 Hertz). De enige vergelijkbare concurrent is Lenovo’s Yoga Book 9i; Microsoft heeft zijn Surface Neo, die enkele jaren geleden werd onthuld, nooit in serieproductie gebracht.


Op de hoogte blijven van de nieuwe Asus ZenBook Duo?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Draagbaarheid en gebruiksgemak van de ZenBook Duo

De ZenBook 14 Duo is gemakkelijk mee te nemen. Waar je bij de Yoga Book 9i nog het losse hoesje met toetsenbord nodig hebt om het apparaat rechtop te zetten, heeft de ZenBook Duo een geïntegreerde standaard. Het meegeleverde Bluetooth-toetsenbord, een essentieel hulpmiddel voor productieve gebruikers, kan tussen de twee helften van het apparaat worden opgeborgen, zodat je het niet apart hoeft in te pakken. Het klapmechanisme voor de afstand tussen de twee beeldschermen zorgt er voor dat het volledig geopende toestel niet plat op het bureau ligt, maar dat de ene helft iets wordt opgekrikt. Casual schrijvers kunnen het Bluetooth-toetsenbord ook volledig weglaten en een virtueel beeldschermtoetsenbord laten weergeven.

Specificaties en configuratie van de ZenBook Duo

De ZenBook Duo weegt 1,35 kilogram en bevat een Core Ultra-processor uit de Meteor Lake-familie, met ondersteuning van maximaal 32 GB RAM en 2 TB ssd-opslag. De accu heeft een capaciteit van 75 Wh. Asus verstrekt echter geen informatie over de verwachte gebruiksduur. Deze nieuwe Zenbook Duo is vanaf maart beschikbaar bij verschillende retailers (o.a. Bol.com, Coolblue) en binnenkort te pre-orderen via de ASUS eshop.

Upgrades in de VivoBook S-familie

De reguliere laptops van de VivoBook S-familie in de maten 14, 15,6 en 16 inch krijgen in de 2024-iteraties niet alleen een gerenoveerd interieur rond Intels Core Ultra (S5406, S5506, S5606) of AMD’s Ryzen 8040 (M5406, M5506, M5606), maar ook een toets die Microsofts Copilot start. Op ZenBooks zoals de Core Ultra debutant ZenBook 14 (UX3405) vind je echter geen Copilot-toets, maar eerder de reguliere toets voor het contextmenu. Over het geheel genomen stroomlijnt Asus zijn laptopportfolio voor een beter overzicht.


Op de hoogte blijven van al het IT-nieuws?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

ASUSlaptop

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

EK 2024 live kijken? Zo kijk je de finale Spanje – Engeland geheel gratis

Wil je de wedstrijden van het EK 2024 (gratis) live kijken? In dit artikel lees je hoe je vandaag de finale Spanje - Engeland in de hoogste kwaliteit ...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er