ASUS introduceert nieuw servers voor Intel Xeon 6-processors

Elwin Hodžić
0

ASUS heeft zijn nieuwste servers geïntroduceerd, die Intel Xeon 6-processors aandrijven. Volgens de fabrikant is het hardwareontwerp verbeterd om hogere prestaties te leveren en een betere energie-efficiëntie te bieden. Daarnaast heeft ASUS een modulair ontwerp omarmd om de moederbordindeling en service te verbeteren.

ASUS introduceert nieuw servers voor Intel Xeon 6-processors

Verbetering van prestaties en beheer

Dankzij de integratie van ASPEED AST2600 en PFR AST1060 zijn verbeteringen naadloos geïntegreerd in de geheel nieuwe ASMB12-iKVM op het Intel Xeon 6-processorplatform. Dit resulteert in verbeterde CPU-prestaties en versterkt out-of-band management en beveiliging. De nieuwe architectuur verbetert alle workloads door gebruik te maken van het Intel 7-proces, in combinatie met meerdere rekenkernen vervaardigd met het Intel 3-proces, wat efficiëntie en betrouwbaarheid waarborgt.


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over servers?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

ASUS AI Foundry Services en Data Center Solutions

In HPC (High Performance Computing) en AI-datacenters speelt rekenkracht een cruciale rol. ASUS geeft hierbij aan dat zij zich nderscheiden door zowel hoogwaardige hardware als de ontwikkeling van efficiënte softwareplatforms, zoals ASUS AI Foundry Services. Deze platforms hebben volgens de fabrikant zich gedurende vele jaren bewezen in diverse HPC-projecten.

ASUS blijft deze diensten in combinatie met ASUS Data Center Solutions evolueren om zowel technologische vooruitgang als klantbehoeften bij te benen. Dit resulteert in geoptimaliseerde operaties en een verhoogde productiviteit wereldwijd. Het brede scala aan diensten omvat onder andere een webportaal, planner, resourceallocatie, software-implementatie en serviceoperaties, allemaal geïntegreerd in één samenhangend pakket.

WEKA.IO Integratie voor AI-workloads

Eerder dit jaar hebben ASUS en WEKA.IO gezamenlijk softwaregedefinieerde opslag gelanceerd, waarmee ze oplossingen voor generatieve AI versterkten. Door WEKA.IO te integreren in AI-workloads, bieden ze snelle opslag voor zowel snelle als nauwkeurige AI-training en -inferentie, terwijl de vraag naar data groeit. Deze samenwerking benadrukt de inzet van ASUS en WEKA.IO om uitgebreide oplossingen te bieden die het potentieel van de data-infrastructuur van organisaties maximaliseren. Dit resulteert in opslagoplossingen met verbeterde snelheid, schaalbaarheid en efficiëntie. De oplossingen zijn momenteel beschikbaar.

Generatieve AI All-in-One Oplossing

ASUS, Phison en Deepmentor bundelen hun krachten om een uitgebreide generatieve AI all-in-one oplossing te ontwikkelen. Volgens de fabrikanten maakt deze oplossing het mogelijk om complexe grote taalmodellen (LLM’s) te draaien op een enkele server en voorziet ze in een complete grafische interface. Middelgrote bedrijven kunnen hiermee gemakkelijk instellingen aanpassen voor hun interne data, waardoor zij een eigen toegewijde generatieve AI-omgeving kunnen creëren voor hun dagelijkse bedrijfsvoering.

VS320D-serie SAN-opslagoplossing

In antwoord op de toenemende vraag naar dataopslag als gevolg van HPC- en AI-trends, lanceert ASUS zijn nieuwste innovatie: de VS320D-serie SAN-opslagoplossingen. Deze serie, bestaande uit de modellen VS320-RS12 en VS320D-RS26, is ontworpen om verschillende workloads aan te kunnen. Met dual controllers en een intuïtieve software-interface biedt de VS320D-serie betrouwbare beschikbaarheid voor kritieke toepassingen zoals databases, virtualisatie en mediabewerking. Gebruikers kunnen uitgebreide back-upstrategieën ontwikkelen en schijfallocaties efficiënt beheren met ASUS Storage Manager.


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over servers?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er