Asus B650 moederborden aangekondigd voor Ryzen 7000

Elwin Hodžić
0

Asus heeft een nieuwe lijn AMD B650 en 650E moederborden aangekondigd voor de nieuwe AMD Ryzen 7000 processors.

Asus B650 moederborden aangekondigd

De nieuwe AM5-socket op de Asus B650 moederborden

De Asus B650E en B650 moederborden bieden boordevol nieuwe next-gen features. Een van de meest prominente veranderingen die dit nieuwe platform met zich meebrengt is de AM5 socket voor de AMD Ryzen 7000 processors.

In tegenstelling tot eerdere AMD desktop platforms zitten de pinnen nu op het moederbord. Het per ongeluk buigen of beschadigen van de pinnen wordt hierdoor minder waarschijnlijk bij het installeren van een processor.

Hogere TDP, DDR5 én PCIE 5.0 op de Asus B650 moederborden

De nieuwe AM5 socket ondersteunt tot 170 watt TDP, wat uitzonderlijke rekenprestaties mogelijk maakt voor high-core-count CPU’s in zware workloads. Maar niet alleen de CPU-socket kreeg een next-gen upgrade. B650E en B650 moederborden ondersteunen het nieuwste DDR5 RAM. De datasnelheden van DDR5 zijn 50% sneller dan die van DDR4.  De moederborden van Asus bieden firmware-optimalisaties die gebruikers in staat stelt om geschikte kits tot het absolute uiterste te overklokken.

B650E en B650 moederborden beschikken bovendien over PCIe 5.0-connectiviteit. Elke optie in de ASUS line-up bevat ten minste één onboard PCIe 5.0 M.2-slot.

De B650E moederborden beschikken over ten minste één PCIe 5.0 x16 slot. En met dubbel zo hoge linksnelheden als PCIe 4.0 biedt de nieuwe standaard de bandbreedte om de ASUS B650E en B650 moederborden uit te rusten met een uitgebreide selectie snelle poorten.

Elk ROG Strix, TUF Gaming en ProArt B650 moederbord biedt een onboard high-speed USB 3.2 Gen 2×2 Type-C poort.

Voor de gamers onder ons

Voor wie op zoek is naar een moederbord voor gaming dat uitzonderlijke prestaties levert en tegelijkertijd een zelfverzekerde stijl uitstraalt, hoeft niet verder te kijken dan de ROG Strix line-up.

Van het vlaggenschip ROG Strix B650E-E Gaming WiFi tot de compacte maar machtige ROG Strix B650E-I Gaming WiFi, deze borden bieden high-end functies en een sprankelend uiterlijk.

Voor een rechttoe rechtaan gamingbord dat essentiële functies biedt in een design zonder franje, bekijk de TUF Gaming-familie. Verkrijgbaar in ATX of micro-ATX vormfactoren, leveren deze producten alles wat gebruikers nodig hebben voor een betrouwbare gaming build.

En natuurlijk ook wat voor de niet-gamers!

Gamers zijn niet de enige mensen die kijken naar alles wat de nieuwe AMD Ryzen 7000-serie processoren te bieden hebben.

Voor creatieve professionals (of voor iedereen die hun talenten in CGI, filmmaken, engineering of design naar een hoger niveau wil tillen) biedt de ProArt B650-Creator geweldige connectiviteit en een verfijnde stijl.

Bovendien is er ook een breed scala aan ASUS Prime moederborden die alles bieden wat gebruikers nodig hebben om een solide PC te bouwen met uitstekende functies en prestaties.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Copilot+-laptops op ARM-cpu’s van diverse fabrikanten aangekondigd

Microsoft stimuleert de verspreiding van Windows op ARM-cpu's meer dan ooit tevoren. Vrijwel alle grote fabrikanten hebben al AI-laptops met Microsoft...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er