Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Alieke van Sommeren
0

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD’s Renoir-apu’s en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet Lake-cpu’s. 

Beide barebones bevatten een mini-stx-moederbord. De namen van de barebones geven de chipsets aan: de X300 heeft een X300-chipset, waardoor er valt te overklokken. De H470 bevat de H470-chipset die geen overklokfuncties biedt. Asrock raadt voor beide barebones aan om een max TDP van 65 watt aan te houden.

ASRock DeskMini H470 barebone mini-pc

De H470 bevat de H470-chipset die geen overklokfuncties biedt.

De DeskMini-barebones bieden ruimte voor maximaal 64 GB DDR4-geheugen (2 slots, SO-DIMM) en hebben een HDMI-poort die gaat tot 4K met 60 Hz, DisplayPort-output (en DisplayPort 1.4 via USB type-C Alt Mode bij de H470)) plus nog een oldskool vga-aansluiting. De mini-pc’s bieden gigabit-ethernet en je kunt ze zelf voorzien van wifikaartje of gaan voor de W-versie van de barebones met wifi-kit. De X300 heeft twee M2-slots, de X470 een enkele, en beide barebones hebben ook twee SATA-aansluitingen.

Over de prijzen en beschikbaarheid van de barebones is nog niets bekend.

Lees uitgebreide reviews en achtergrondinfo op je gemak in c't 06/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Intel NUC10i7FNH: compacte mini-pc met zes cores

De NUC10i7FNH van Intel is een van de eerste systemen met een Comet Lake-cpu. In de topconfiguratie rekent een krachtpatser met zes snelle cores.

Asus PN62 mini-pc

De PN62 van Asus is officieel wel een zakelijke mini-pc, maar hij kan meer dan dat. Al ga je hem dan wel snel wat geluid horen maken.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er