Arduino en Google komen met onderzoekskit voor scholieren

Marco den Teuling
0

Arduino en Google komen met het Arduino Science Kit Physics Lab. Deze kit is ontwikkeld voor scholieren van 11 tot 14 jaar, om ze te laten experimenteren met krachten, bewegingen, magnetisme en geleiding.

Arduino wil technologie in handen krijgen van meer studenten en leerlingen en de nieuwe kit voor middelbaren scholieren moet hieraan bijdragen. De samenwerking met Google houdt onder andere in dat scholieren met Googles app Science-journal hun experimenten kunnen vastleggen met een gekoppelde smartphone.  Verder is het platform ook compatibel met Google Classroom, waar projecten gedeeld kunnen worden met lesgroepen.

Arduino Google scholen kit onderzoek educatief techniek natuurkunde

De kit bevat behalve een Arduino MKR WiFi 1010 board ook een uitgebreide verzameling modules (zoals een licht- en temperatuursensor), kabels, bevestigingsmateriaal en andere onderdelen die nodig zijn voor de experimenten. Alle onderdelen worden geleverd in een bewaardoos. Alleen een voeding is niet meegeleverd. Met de kit kunnen negen verschillende experimenten worden gebouwd/uitgevoerd, waarbij je bijvoorbeeld het board laat stuiteren of een geleidend ‘doolhof’ maakt. Arduino zelf geeft aan dat de projecten het best in groepjes van 2 scholieren gedaan kunnen worden.

Arduino Google scholen kit onderzoek educatief techniek

Ook Arduino en Google begeven zich hiermee op de markt voor educatieve hobby-computers, net als bijvoorbeeld Kano en Microsoft. Het Arduino Science Kit Physics Lab vereist meer dan stekkers pluggen en onderdelen klikken zoals bij Kano, maar mikt ook op een wat oudere doelgroep. Aan de andere kant is programmeren niet noodzakelijk, het board is al voorzien van software (een Arduino-sketch) om de experimenten te draaien.

De kit is rechtstreeks verkrijgbaar via de store van Arduino voor € 170 (inclusief verzending vanuit het depot in Tilburg).

Experimenteren met de Raspberry Pi? Ga aan de slag met Het Ultieme Raspberry Pi Handboek 2019

Deel dit artikel

Lees ook

Voyager 1 bereikt 150 keer de afstand van de zon tot de aarde

De NASA-sonde Voyager 1 is inmiddels meer dan 150 keer zo ver van de zon verwijderd als onze aarde, zo blijkt uit gegevens van NASA. De sonde heeft in...

Edge crasht met Google als zoekmachine

Gebruikers van Microsofts Browser Edge waarbij Google als standaard zoekmachine is ingesteld, hebben gemeld dat de browser daardoor crasht.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er