Apple Watch Series 7 design: groter scherm, smallere randen

Redactie
0

Het display van de nieuwe Apple Watch series 7 heeft een always-on retina-display is en biedt apps meer ruimte, maar in tegenstelling tot wat vooraf werd aangenomen, heeft Apple het design van de Apple Watch niet ingrijpend gewijzigd.

Groter display, robuustere behuizing

De behuizing is naar verluidt slechts iets groter, maar wel platter dan die van zijn voorganger. In plaats van 44 millimeter meet het grote model nu 45 millimeter. De 40-millimeter versie wordt vervangen door een met 41 mm. Bovendien is de rand rond het scherm ongeveer 40 procent smaller geworden, zodat het schermoppervlak groter wordt – volgens Apple bijna 20 procent groter dan in de Series 6. Vergeleken met de Series 3 is de toename 50 procent. Het Always-On Display schijnt binnenshuis naar verluidt tot 70 procent helderder dan de Series 6 wanneer de pols inactief is en omlaag wordt gehouden.

Door het grotere schermoppervlak biedt de Series 7 meer ruimte voor wijzerplaten en extra informatie, aldus Apple. Apps moeten ook meer ruimte op het scherm krijgen. In de Berichten-app, bijvoorbeeld, is voor het eerst een schermtoetsenbord beschikbaar op de Series 7. De smartwatch is stof- en waterbestendig volgens de IPX6-certificering. Bovendien is het display van het horloge naar verluidt dikker en minder gevoelig voor vallen, en bovendien “splintervrij”.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Zelfde sensoren, zelfde runtime

De sensoren blijven blijkbaar ongewijzigd: De Series 7 heeft naast een versnellingsmeter ook een gyroscoop en een actieve hoogtemeter. Naast de hartslagsensor met 1-kanaals ECG is er ook nog een pulsoxymeter die de zuurstofverzadiging in het bloed meet. Naast GPS, Bluetooth en 5 GHz WLAN is ook Apple’s ultrabreedbandchip U1 aan boord.

Apple noemt een batterijduur van 18 uur, wat hetzelfde is als bij zijn voorgangers, ondanks het grotere scherm. De Series 7 wordt naar verluidt 33 procent sneller opgeladen dan de Series 6, en voor het opladen wordt een kabel met een USB-C-poort meegeleverd.

Apple Watch series7 design

Prijzen en beschikbaarheid

De Series 7 wordt aangeboden in WiFi- en mobiele versies met eSIM. Vooralsnog heeft alleen KPN plannen de 4G-versie van de Watch 7 te ondersteunen.

Naast het aluminium model, dat Apple in vijf kleuren zal aanbieden (zwart, goud, blauw, rood en donkergroen), zullen er drie roestvrijstalen varianten zijn en twee met een titanium behuizing. De prijzen zullen naar verwachting beginnen bij minimaal €400,- voor de aluminium variant met 41 mm, maar men zal geduld moeten hebben: De Series 7 zal pas later in de herfst beschikbaar zijn voor pre-order. Apple heeft nog geen datum en prijzen genoemd.

De oudere Apple Watch Series 3 en SE blijven in het assortiment en hun prijzen zullen waarschijnlijk niet worden gewijzigd: De Series 3 met 38 mm, bijvoorbeeld, gaat 218 euro kosten en is nu alleen nog verkrijgbaar in de variant met GPS, en geen cellular. De SE begint bij 298 euro (met 40 mm), en de series 6 is er vanaf 428 euro. Zodra de Series 7 in de verkoop gaat, zal Apple de Series 6 niet langer aanbieden.


 

c't 07/2024

Meer over

AppleiOSWatch

Deel dit artikel

Lees ook

Apple iPad 9, instaptablets, A15 en iPad mini 6

Apple verbetert zijn iPad met snellere A15 chips, meer geheugen en verbeteringen aan de camera, en de iPad mini is fundamenteel vernieuwd.

Apple iPhone13 en 13 Pro – schermen, camera, grotere batterij

Apple richt zich in de nieuwe iPhone13 op verbeteringen op het gebied van prestaties en camera en heeft een grotere batterij. Die moet een tekortkomin...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er