Apple iPad 9, instaptablets, A15 en iPad mini 6

Redactie
0

Apple verbetert zijn iPad met snellere A15 chips, meer geheugen en verbeteringen aan de camera, en de iPadmini is fundamenteel vernieuwd.

Apple heeft de compacte iPad mini volledig vernieuwd: Net als zijn grotere broers Pro en Air vertrouwt de zesde generatie van de minitablet op een schermvullend en groter display, nu met een diagonaal van 8,3 inch en een resolutie van 2266 x 1488 pixels. Hierdoor verdwijnt ook de oude homeknop van de voorkant en nemen gebaren de functies ervan over.

De vingerafdrukscanner (Touch ID) verhuist naar de zijknop, net als in de iPad Air. USB-C vervangt ook de Lightning-connector in de iPad mini en moet snellere dataverbindingen mogelijk maken.

Apple ipad A15 ipadmini

A15-chip, USB-C en 5G

Apple rust de iPad mini uit met de nieuwste A15 Bionic-chip met zes-core processor en vijf-core GPU, die ook in de iPhone 13 Pro te vinden is. De ultra-groothoek frontcamera ondersteunt Apple’s Centre Stage-modus om de gebruiker voor het toestel te volgen terwijl hij of zij beweegt.

De iPad mini 6 is compatibel met de Apple Pencil 2, die magnetisch aan de zijkant blijft kleven en daar ook wordt opgeladen.

Het model met 64 GB opslagruimte is vanaf 24 september verkrijgbaar, vanaf iets minder dan 550 euro, en pre-ordering is al mogelijk. De versie met cellulaire ondersteuning ondersteunt 5G-netwerken en is verkrijgbaar vanaf 729 euro. Apple biedt de toestellen aan in de kleuren rosé, polar star, violet en space grey, een 256 GB versie is ook beschikbaar.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Instapmodel iPad 9 met snellere chip

Apple heeft ook zijn instapmodel iPad vernieuwd: De negende iPad-generatie is uitgerust met de A13 Bionic-chip van Apple, de fabrikant belooft een prestatieverhoging tot 20 procent ten opzichte van de A12 in de iPad 8. Een verbeterde frontcamera ondersteunt nu ook de Centre Stage-technologie van Apple, die automatisch de beeldsectie aanpast en zo de spreker in beeld houdt tijdens videoconferenties. Het 10,2″ scherm past de inhoud aan de kleurtemperatuur in de omgeving aan (True Tone). Uiterlijk verandert er vrijwel niets, zelfs de homeknop blijft.

Apple ipad A15 ipadmini

Naast de hoofdtelefoonaansluiting (3,5 mm jack) is er nog steeds een Lightning-connector. Als oplaadkabel wordt een USB-C naar Lightning-kabel meegeleverd, en ook de USB-C-lichtnetadapter van Apple met 20 watt wordt meegeleverd.

De iPad is verkrijgbaar in grijs of zilver met 64 GB opslagruimte (in plaats van de magere 32 GB) en kost net iets minder dan 380 euro. Apple biedt ook een 256 GB-versie aan, evenals een model met LTE-connectiviteit vanaf iets minder dan 520 euro.


 

c't 05/2024

Meer over

AppleiOSiPad

Deel dit artikel

Lees ook

Apple iPhone 13 en Watch 7: geen grote prestatiesprong in A15

Voor het eerst heeft Apple de bij de presentatie van de nieuwe A15-chip geen vergelijking gemaakt met de A14. De Apple Watch Series 7 heeft blijkbaar ...

Apple iOS 15 en iPadOS 15 – releasedatum 20 september

Apple heeft bekendgemaakt wanneer de versie iOS15 van het besturingssysteem voor iPhones en iPads uitkomt. iOS 14 krijgt nog beveiligingsupdates.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er