Apple event 2022 komt sneller dan verwacht

Redactie
0

Het Apple event 2022 wordt waarschijnlijk al op 8 maart gehouden. Nieuwe iPhones en iPads worden op deze voorjaarskeynote gepresenteerd. Er staan voor dit jaar veel nieuwe apparaten in de wachtrij, maar het is onzeker of op deze keynote ook al nieuwe Macs aanwezig zijn.


Apple event 2022


Apple zal begin maart zijn meteorologische lente-event van 2022 houden en voor het eerst dit jaar nieuwe hardware presenteren. Zoals het financiële persbureau Bloomberg meldt met verwijzing naar welingelichte maar anonieme bronnen, staat de keynote gepland voor dinsdag 8 maart. Er zijn in ieder geval nieuwe iPhones en iPads gepland. Of er ook Macs zullen verschijnen is nog onduidelijk.

Apple event 2022: iPhone SE 3, iPad Air 5

Volgens het rapport zal Apple de derde generatie van de iPhone SE tonen, een betaalbaar, iPhone 8-achtig toestel met de nieuwste A-chip, dat ook voor het eerst 5G mobiel zal bevatten. Bovendien is de camera verbeterd.

Het tweede nieuwe product is een iPad Air van de vijfde generatie. Ook hier zullen er weinig visuele veranderingen zijn, maar wel een snellere SoC plus een 5G-modem en een verbeterde camera met onder meer een center-stage functie. De twee toestellen zijn naar verluidt al in productie.

Vorig jaar hield Apple hield een groot evenement in de lente. Op 20 april werden de eerste iMac M1 in een nieuw, kleurrijk jasje, een iPad Pro met M1-chip, een Apple TV 4K met nieuwe afstandsbediening en de UWB-tracker AirTags gepresenteerd.

iOS 15.4 en nieuwe Macs op een Apple event

In de eerste helft van maart zal iOS 15.4, dat momenteel in bètatest is, worden uitgebracht voor de nieuwe apparaten. Het komt met Universal Control, waarmee je meerdere apparaten tegelijk kunt bedienen met een Mac of een iPad, Face ID gezichtsherkenning met een masker, nieuwe emoji’s, en mogelijk een nieuwe betaaldienst waarmee gebruikers of bedrijven creditcardbetalingen kunnen accepteren via NFC.

Apple had tijdens zijn laatste keynote, in oktober 2021, spraakmakende nieuwe MacBook Pro-modellen laten zien. Volgens de geruchtenmolen liggen er nu nieuwe grote iMacs met M1-chips, vernieuwde Mac mini’s en vernieuwde MacBook Air-modellen in het verschiet – plus een nieuw instapmodel voor de MacBook Pro.

Worldwide Developers Conference 2022

Apple zou de machines echter ook pas in de zomer kunnen tonen tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC – of zelfs in de herfst. Na het evenement in maart zal het bedrijf waarschijnlijk in juni op zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference software-updates voor de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch aankondigen. Naar verwachting zal het bedrijf in de herfst meerdere keynote-evenementen houden om de iPhone 14 en nieuwe Macs te lanceren.

Nieuwe modellen en M2

De Apple scene wacht nog steeds op nieuwe Mac Pro-modellen met Apple Silicon – de overstap van Intel naar ARM-technologie voor alle modellen zou dit jaar voltooid moeten zijn. Volgens Bloomberg-auteur Mark Gurman zal Apple dit jaar “ten minste vier Macs met M2-chips” – de opvolger van de M1, M1 Pro en M1 Max – op de markt brengen.

Apple werkt ook aan een high-end mixed reality-headset, maar die komt nu waarschijnlijker in 2023 uit. Het bedrijf had het apparaat al eind 2022 willen aankondigen, maar problemen bij de ontwikkeling hebben de lancering vertraagd.

c't 05/2024

Meer over

Apple

Deel dit artikel

Lees ook

Apple iMac 24” 2021

Na twee MacBooks en de Mac Mini is de 2021 iMac de volgende Mac met de eigen M1 ARM-processor van Apple. De grotere schermdiagonaal en kleurrijke buit...

Apple Event, California Streaming met nieuwe iPhone en Airpods

Apple event "California Streaming",14 september 19:00 uur wordt de iPhone 13 aangekondigd, maar mogelijk ook de Apple Watch, AirPods en iPads.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er