Amazon wil gaan inzetten op AI-ondersteunde zoekopdrachten

Elwin Hodžić
0

Amazon is op zoek naar experts om de online shop te herontwerpen met behulp van AI-ondersteunde zoekopdrachten. Zo moet deze nieuwe zoekopdracht een interactieve gesprekservaring bieden voor gebruikers, waarbij vragen beantwoord worden, producten vergeleken kunnen worden en gepersonaliseerde suggesties gegeven worden.

Om dit allemaal te kunnen realiseren wil Amazon “zogenaamde deep-learningtechnieken van de volgende generatie” gebruiken om de AI-zoekopdrachten in de online webshop mogelijk te maken. Deze transitie zal mede ingegeven zijn door de toenemende populariteit en het wijdverbreide gebruik van ChatGPT en andere AI.

Amazon zet in op AI-ondersteunde zoekopdrachten

Ingrijpende veranderingen door de AI-ondersteunde zoekopdrachten

Volgens de vacature is de verandering ingrijpend en zal dit herontwerp een van de belangrijkste pijlers zijn van de Amazon-ervaring. Het in Seattle gevestigde bedrijf wil hier echter verder geen commentaar op geven. Het herontwerp van de zoekopdracht is bedoeld om klanten in staat te stellen om in dialoog met de AI te zoeken, waarbij gebruikers meer gepersonaliseerde en relevante zoekresultaten krijgen.

Amazon & AI zijn geen vreemden van elkaar

Amazon staat bekend om zijn innovatieve toepassingen van nieuwe technologieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eigen spraakassistent Alexa. Toch heeft het bedrijf niet altijd succes met nieuwe technologieën. Een voorbeeld hiervan zijn de ‘slimme’ fysieke bestelknoppen genaamd Dash, die in 2019 werden uitgeschakeld (de IoT-versie is er nog wel).

De opkomst van AI-chatbots

Met de opkomst van AI-chatbots, zoals ChatGPT en Google Bard, lijkt Amazon deze AI-trend te volgen. De vraag is echter of de kritiek op gesponsorde producten in de zoekresultaten geëlimineerd kan worden met behulp van AI-ondersteuning. Over het algemeen is AI een belangrijk onderwerp voor Amazon en topman Andy Jassy heeft onlangs zijn eigen taalmodel aangekondigd en verwacht groei dankzij AI-applicaties die in de cloud draaien.


Altijd op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent AI zoals ChatGPT & Bard? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er