Alert: UEFI BIOS updates – poorten HP computers open voor aanvallen

Redactie
0

Iedereen die in het bezit is van een pc van HP moet uit veiligheidsoverwegingen de firmware bijwerken naar de nieuwste versie, de bijgewerkte UEFI BIOS-versies dichten twee gaten die kwetsbaar zijn voor aanvallen op de openstaande poorten.


UEFI HP poorten aanvallen


UEFI en BIOS poorten HP kwetsbaar voor aanvallen

Veel computers uit HP’s portfolio kunnen worden aangevallen via twee mazen, die gebruikt kunnen worden voor het invoeren van kwaadaardige code. Bijgewerkte UEFI  en BIOS versies bieden een oplossing.

De twee kwetsbaarheden (CVE-2021-3808, CVE-2021-3809) zijn beoordeeld met het dreigingsniveau “hoog”. HP specificeert momenteel niet hoe de aanvallen eruit zouden kunnen zien.

In een waarschuwingsbericht vermeldt de hardwarefabrikant de getroffen modellen van de volgende series: Zakelijke desktop-pc’s, zakelijke notebooks, desktop werkstation-pc’s, verkooppunt-pc’s, thin client-pc’s.

Bezitters van HP-computers moeten controleren of hun model is getroffen en een update uitvoeren. Het waarschuwingsbericht bevat ook links naar de gerepareerde firmwareproblemen.

HP meldt:

HP heeft de getroffen platforms en bijbehorende SoftPaqs geïdentificeerd met minimumversies die de potentiële kwetsbaarheden verminderen. Zie de getroffen platforms in de lijst.

Er kunnen nieuwere versies beschikbaar komen en de hieronder vermelde minimumversies kunnen verouderd raken.  Als een SoftPaq-koppeling ongeldig wordt, gaat u naar de site HP Customer Support – Software and Driver Downloads om de meest recente update voor uw productmodel te verkrijgen.

HP raadt u aan uw systeem up-to-date te houden met de meest recente firmware en software.


 

c't magazine 10/2023

Meer over

MalwareUEFI

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Dit jaar vond de jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica IFA Berlin plaats van 1 september tot 5 september 2023. Wederom was de redactie van c...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er