AIO-waterkoeling met TEC: Cooler Master ML360 Sub-Zero

Alieke van Sommeren
0

Voor de MasterLiquid ML360 Sub-Zero van Cooler Master is nauw samengewerkt met Intel. Thermo-elektrische koeling en Intel’s Cryo Cool-techniek worden ingezet om temperaturen onder de omgevingstemperaturen te behalen.

Bij de Cryo Cool techniek werken hardware, firmware en software werken nauw samen voor de beste resultaten. Met de samenwerking is een product ontstaan dat zorgt voor hogere overkloksnelheden bij lager verbruik en een hogere haalbare overklok dankzij zelfdiagnostische opties om de stabiliteit en prestaties te garanderen.

De hardware in de AIO-waterkoelingskit heeft een verbeterslag ondergaan: het waterblok heeft TEC-tech ingebouwd (Peltier) en er wordt een tweede generatie waterpomp gebruikt voor een verbeterde waterflow om de warmte van de cpu en TEC af te voeren.

Cooler Master ML360 Sub-Zero TEC

De 360mm-radiator heeft een fors koeloppervlak en de drie gemonteerde SF120-fans voeren snel en efficiënt de warmte af.  De AIO-waterkoeling is alleen geschikt voor Intel-cpu’s van de 10e en 11e generatie vanwege de diepe software-integratie. Aan het eind van de maand wordt de ML360 Sub-Zero beschikbaar voor een adviesprijs van 350 euro.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de c't nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer nieuwe hardware in c't 08-09/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Mini pc met passieve koeling: drie modellen getest

Een mini pc met passieve koeling met Gemini Lake-chip is in allerlei uitvoeringen te vinden. Het zijn interessante modellen als je een klein en stil a...

Raspberry Pi 4 koeling: koeler, behuizing en andere opties

De Raspberry Pi 4 wordt onder belasting heet en verlaagt zijn snelheid. Met koeling kan hij langer op topsnelheid werken. We testen verschillende oplo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er